Am o perioada de manie a caramelului :))) Am facut acum o gramada de prajituri cu aceasta aroma pe care urmeaza sa le postez, dar mai intai o sa va spun o reteta simpla si de baza a caramelului. Acesta e gustul original, un sos foarte bun pe care iti vine sa-l mananci gol cu lingurita.

Intr-o cratita de calitate punem zaharul si il caramelizam la foc mic avand grija sa nu se arda. Nicidecum sa nu amestecati cu lingura cand incepe sa se topeasca pe fund, doar miscati cratita sa se amestece zaharul.

Am foarte mari emotii cand fac asta, nici n-am curajul sa plec de langa aragaz ca se poate arde foarte repede si gustul rezultat e departe de a fi cel de caramel, mai degraba de cenusa :)) Dupa ce s-a caramelizat si are o culoare aurie,punem untul peste el si amestecam cu o lingura.

Cand si untul s-a topit turnam frisca lichida si amestecam. Lasam sa fiarba pana se topesc eventualele cristale de zahar, dupa care oprim focul si lasam la racit.

Nu va speriati daca e foarte lichid, se intareste dupa ce se mai raceste.

Asta e tot! Simplu,nu?Sper sa rezistati tentatiei sa mancati cu lingurita, prietenii mei n-au facut-o :))Pofta buna!Acest sos de caramel este foarte bun pentru a decora o prajitura (cum am facut eu).

Asteptati doar cateva minute dupa ce l-ati luat de pe foc si dupa il puteti folosi. In poza e doar o treime din caramelul rezultat.