Toata Bucatarimea, rubarba in sus rubarba in jos;) Musai sa probez si eu :D In copilarie, l-am savurat doar in forma cruda, nici nu vreau sa spun sub ce forma il denumeau copiii :)))) Acum cand am aflta ca frunzele sunt otravitoare, nici nu stiu ce sa spun, ciudat, dar inca n-am patit nimica ca am papat tijele :))) Spor la treaba ;)Zmeura se trece sub un jet de apa, apoi se pune intr-o strecuratoare. Tijele de rubarba se curata, atentie frunzele sunt otravitoare, deci trebuiesc inlaturate, apoi se maruntesc. Peste zmeura si rubarba se presara indulcitorul Green Sugar sau zaharul tos, cate 4 plicutele/linguri pentru fiecare.

Galbenusurile se amesteca energic cu indulcitorul/zaharul, zaharul vanilinat, pana se dubelaza cantitatea, apoi se adauga praful de copt impreuna cu faina si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Albusurile tinute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat energic, eu l-am exploatat de THOR ;) cu un praf de sare si 1 lingura de otet aromat cu capsuni ;) Dupa ce s-a obtinut o spuma ferma din albusuri, se adauga crema de galbenusuri, amestecandu-se usor, pana ce se vor ingloba toate ingredinetele. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, unsa cu unt/ulei, eu am omis acest fapt si am cam avut ceva de furca L(( Se presara fructele in proportii egale, apoi se da prajitura la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la 200 grade, apoi 25 de minute la 180 grade. Dupa ce trece testul scobitorii, se opreste cuptorul si se lasa la racit in cuptor cu usa intredeschisa. La servire se pudreaza cu zahar farin. Spor si pofta buna! :-*