Blat: faina, cacaoa, praful de copt si sarea se cern intr-un bol si se amesteca pana se incorporeaza. Se imparte in trei parti egale. Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos (zaharul nu trebuie sa se dizolve in totalitate). Se adauga pe rand ouale si se amesteca dupa fiecare. Se adauga o parte din compozitia uscata si se mixeaza. Peste aceasta se pune jumatate din cantitatea de smantana, inca o parte din faina, restul de smantana si ultima parte de faina. Se mixeaza dupa fiecare ingredient adaugat. Va rezulta o compozitie cremoasa, asemanatoare cu crema de ciocolata. Se adauga cafeaua si se mixeaza, compozitia va deveni mai lichida si va fi ca cea pentru pandispan. Se imparte in trei parti egale si se pune fiecare parte in cate o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii (cand va fi gata, blatul se va crapa putin deasupra).

Crema: 500 g. de zmeura se pun pe foc impreuna cu zaharul. Odata ce incepe sa fiarba, se cronometreaza 3-4 minute, timp in care se amesteca din cand in cand. Zmeura se da printr-o sita pentru a scapa de seminte. Mascarponele se pune intr-un bol si se mixeaza timp de 30 de secunde. Se adauga siropul de zmeura si se amesteca pana la omogenizare. Frisca se mixeaza, se pastreaza 3 linguri si restul se amesteca cu mascarponele. Se da la frigider pentru un sfert de ora.

Intre timp, se face siropul. Se pun cele trei ingediente pe foc si se fierb pana se topeste zaharul. Se pune primul blat intr-o tava si se insiropeaza cu 100 ml. sirop. Se pune jumatate din cantitatea de crema si 50 g. de zmeura intreaga. Se adauga al doilea blat, se insiropeaza, se adauga restul de crema si zmeura. Se pune ultimul blat, se insiropeaza si se imbraca cu cele trei linguri de frisca. Se da la frigider.

Pentru fluturii din ciocolata alba: se alege un model de fluturi (care vreti) si se printeaza sau se deseneaza pe o foaie alba (avem nevoie doar de aripi, nu si de corpul fluturelui). Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se pune intr-un posh. Deasupra foii albe se pune hartie de copt ( cat mai transparenta) si se traseaza conturul aripilor. In interior puteti face un alt model sau sa-l respectati pe cel pe care il aveti. Se dau la congelator pentru cateva minute, pana se intareste ciocolata. Eu am folosit o tava de chec pe care am inclinat-o putin si pe care am tapatat-o cu hartie de copt. Am pus cele doua aripi in tava, unde era format un unghi de vreo 30-40 de grade. Am lipit aripile cu ciocolata si le-am dat cu tot cu tava la congelator.

Frisca lichida se pune pe foc. Ciocolata amaruie se rupe in bucati si se pune intr-un bol. Se toarna frisca fierbinte peste ea si se amesteca pana se topeste. Se imbraca tortul cu ganach-ul obtinut, se orneaza cu fluturii de ciocolata si zmeura. Se pastreaza la frigider. Pofta buna!