Ador fasolea si daca a avut gust de afumatura a fost si mai buna.

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se acopera cu un capac.

Carnea se portioneaza, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala.

Usturoiul si ceapa se curata de foi si se spala.

Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala.

Fasolea se strecoara si se clateste cu apa rece.

Cand carnea s-a fiert pe jumatate se adauga toate aceste legume si se lasa la fiert. Se completeaza cu apa daca este necesar.

Spre finalul fierberii se adauga rosiile, piperul, dafinul si ierburile aromatice si se mai lasa sa mai clocoteasca putin, apoi mancarea este gata. Se poate servi cu muraturi taranesti sau cu salata de ardei copti.

Foaia de dafin se scoate pentru a nu se amara fasolea.