Veti epata invitatii cu aperitive Antipasti proaspete de casa, simple si usor de facut.

Antipasto reprezinta primul fel de mancare la o masa in stil italian.

Antipastele sunt echivalentele aperitivelor din bucataria romaneasca.

Antipastele stimuleaza apetitul inainte de felurile principale de mancare.

Orsicine poate sa faca antipaste acasa este deajuns putina imaginatie, pentru ca este un fel de mancare destul de usor de preparat si servit.

Imbinarea ideala a gusturilor, aromelor cu aranjarea impecabila a ingredientelor in compozitii demne de penelul unui pictor, este obligatorie.

Celebrul aperitiv italian pare ideal pentru zilele de vara.

Modul cel mai traditional pentru a incepe o masa in functie de stil italian serveste un fel de mancare plina de salam, prosciutto, COPPA, cacciatore, galantina, mortadella.

Aveti posibilitatea sa le insoteasca cu o varietate de legume in ulei, oua de prepelita si, fireste, o paine buna.(sursa: http://www.retete-italiene.blogspot.de)Cu un rulou intindem feliile de paine ca pentru un aluat, pana obtinem felii subtiri de 3 mm grosime.

Tartine cu Tapenade - 2 bucati:Amestecam pasta de masline cu 2 linguri de Ricotta.

Ungem fiecare felie cu compozitia obtinuta si rulam incet cu atentie.

Tartine cu rosii uscate - 2 bucati:Taiem marunt rosiile uscate si le amestecam cu 2 linguri de Ricotta.

Ungem fiecare felie cu amestecul obtinut si rulam incet cu atentie.

Tartine cu prosciutto- 2 bucati:Ungem fiecare felie cu o lingura de Ricotta. Punem desaupra cate o felie de Proscuiotto si rulam incet cu atentie.

Pe fiecare rulada am pus un pic din fiecare compozitie pentru a le identifica usor.

Dati la frigider pentru 30 de minute - ruladele se vor taia mai usorPuteti pastra rulourile intr-o cutie de plastic la frigider.

Taiati-le in felii fine si serviti imediat.

Pofta Buna !!!!orsicine poate sa faca antipaste acasa este deajuns putina imaginatie