Puse pe masa la musafiri ciupercile umplute au mare trecere. Sunt rapid si simplu de preparat. Retetele sunt versatile, ciupercutele se pot umple dupa pofta inimii cu legume, carne sau branzeturi.

Ciupercile se spala si se lasa sa se scurga, se curata de pelite doar daca acestea nu sunt perfect curate si albe. Coditele se desprind si se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se curata, se toaca si se calesc usor in ulei impreuna cu coditele de ciuperci maruntite. Sarati, piparati si adugati patrunjelul verde tocat, carnea tocata si rosia maruntita [sa dea un gust usor acrisor]. Trageti tigaia de pe foc si amestecati bine. Palariutele de ciuperci se pudreaza cu sare si putina nucsoara. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Umpleti ciupercie cu amestecul de carne. Dati la cuptor 30 minute. Spre sfarsitul coacerii asezati pe fiecare ciuperca cate o feliuta de cascaval si mai dati 5 minute la cuptor. Serviti ciupercile presarate cu parmezan insotite de rosii si bilute de mozzarella .

Ciupercile umplute sunt bune atat reci cat si calde .