Un tanar de 18 ani din satul Idrifaia, comuna Suplac, a fost retinut de politisti, fiind banuit ca a incendiat clopotnita Bisericii Reformate din sat, in urma cu o noapte, care a ars in totalitate.

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Mures au identificat si retinut ieri, 8 februarie a.c., un tanar banuit de savarsirea infractiunii de distrugere prin incendiere. In fapt, la data de 08 februarie a.c., in jurul orei 03.00, politistii Sectiei de Politie Rurala nr. 11 Tarnaveni au fost sesizati prin Apel 112 de catre un barbat cu privire la faptul ca in clopotnita Bisericii Reformate din localitatea Idrifaia, comuna Suplac, ar fi izbucnit un incendiu. Din primele verificari efectuate de politisti, au rezultat indicii care au condus la ipoteza ca incendiul ar fi fost provocat in mod intentionat, fiind identificat un tanar, de 18 ani, din localitatea Idrifaia, banuit de comiterea faptei. (...) In baza probatoriului administrat, la data de 8 februarie a.c., fata de tanar, politistii au luat masura preventiva a retinerii pentru 24 de ore, fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul I.

P.

J. Mures, a anuntat, duminica, Inspectoratul de Politie Judetean Mures.

Potrivit IPJ Mures, prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la aproximativ 50.000 de euro, iar tanarul urmeaza sa fie prezentat instantei cu propunere de luare a unei masuri preventive.

Inspectoratul de Politie Judetean Mures a anuntat ca cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere prin incendiere, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Tarnaveni.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Horea al judetului Mures a precizat ca pentru stingerea incendiului de la Idrifaia, izbucnit in noaptea de vineri spre sambata, au intervenit pompierii militari de la Sectia Tarnaveni, insa clopotnita a ars in totalitate.

Nu a fost pericol de propagare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost actiune intentionata cu flacara deschisa, a precizat ISU Mures.

Clopotnita incendiata este situata in apropierea bisericii reformate din Idrifaia, biserica ridicata in anul 1785 si, desi ambele obiective au o vechime considerabila, nu figureaza pe lista monumentelor istorice ale judetului Mures. AGERPRES/(AS - autor: Dorina Matis, editor: Antonia Nita, editor online: Andreea Lazaroiu) Citeste si: Politistii din Tarnaveni au deschis un dosar penal pentru distrugere in urma incendierii clopotnitei din Idrifaia