Sportiva romana Maria Luiza Rasina a obtinut medalia de argint la categoria Under-23, in weekend, la Campionatele Mondiale de winter triathlon de la Asiago (Italia), potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Robert Tamarjan, multiplu medaliat de-a lungul ultimilor ani la nivel continental, a cucerit medalia de aur la paratriatlon.

Echipa de stafeta a Romaniei s-a clasat pe un onorabil loc 5, luptand constant, la acelasi nivel cu fortele mondiale, se mai arata in comunicat.

Viorel Palici, component al lotului de seniori, a incheiat cursa pe locul 11, trecand peste defectiunile bicicletei, care l-au costat timp pretios in competitie.

In cadrul unui concurs de winter triathlon, unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul international, sportivii alearga 8 kilometri pe zapada, parcurg 14 kilometri de mountain bike, tot pe zapada, si fac si 12 kilometri de schi fond. Triatlonul de iarna este in cursa pentru o premiera absoluta, prezenta in calendarul oficial al Jocurilor Olimpice din 2022.

Romania isi pregateste, prin performantele sportivilor tricolori, statutul de gazda a Campionatelor Europene de winter triathlon, care vor avea loc intre 29 februarie si 1 martie la Cheile Gradistei. Federatia Romana de Triatlon a organizat aici si Campionatele Mondiale din 2018 si pe cele Europene din 2019.

Campionatele Europene vor include atat intreceri la categoriile Elite, Juniori, U23, cat si de Amatori Age Group, alaturi de deja traditionala alergare de noapte Dracula Winter Night Run.

Cei doi sportivi care lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Antoanela Manac si Felix Duchampt, vor beneficia de sprijinul neconditionat si de expertiza Federatiei, pentru a duce, in premiera, steagul Romaniei in competitia-regina a triatlonului, precizeaza comunicatul.

AGERPRES (AS-autor: Mihai enea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivascu) Sursa foto: Luisa Maria Rasina / Facebook