Politia rusa a fortat grupul punk antiguvernamental Pussy Riot sa opreasca inregistrarea unui nou videoclip considerat ca promoveaza homosexualitatea, efectuand un raid la locul filmarilor duminica la Sankt Petersburg, a anuntat o membra proeminenta a trupei feministe, citata luni de agentia DPA.

Politia a acuzat trupa ca filmeaza un videoclip ilegal ce promoveaza homosexualitatea, a precizat Nadejda Tolokonnikova intr-un comunicat pe Twitter.

Promovarea publica a homosexualitatii este o infractiune in Rusia in temeiul legislatiei avizate de presedintele Vladimir Putin. Trupa punk Pussy Riot este renumita pentru pozitia ei impotriva lui Putin si a guvernului sau.

Tolokonnikova, care anterior a executat o pedeapsa de mai mult de un an de inchisoare pentru insulta la adresa credintei religioase ruse, a declarat luni ca trupa va incerca din nou sa filmeze videoclipul pentru melodia Rage.

Tolokonnikova a fost condamnata la inchisoare in urma unui protest Pussy Riot in 2012 intr-o catedrala din Moscova, cand trupa a interpretat o piesa in care se ruga Maicii Domnului sa-l alunge pe Putin. AGERPRES/(AS - autor: Sorin Calciu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Arustei)