Premierul desemnat Ludovic Orban le-a cerut joi ministrilor sa se ridice la inaltime in cadrul audierilor din comisiile de specialitate din Parlament, programate pentru saptamana viitoare, in vederea investirii noului Guvern.

Vreau sa va readuc aminte ca saptamana viitoare, luni, marti si miercuri, sunt programate audierile in comisii. Domnule ministru Citu, deci, saptamana viitoare, luni, marti, miercuri - tocmai de aia v-am atras atentia, stiu ca sunteti primul - sunt programate audierile in comisii. Aici, vreau sa fiti la inaltime, avem trei luni de mandat in care am reparat multe din stricaciunile provocate de guvernarile habarniste si rau intentionate PSD timp de 3 ani de zile. Avem cu ce ne prezenta in fata comisiilor, nu trebuie sa va pese de votul efectiv, ca nu ne judeca parlamentarii nascuti din pixul lui Dragnea, pesedisti sau de alte culori. Acolo important e - audierile vor fi publice - sa aratati foarte clar ce ati gasit, ce prostii au facut cei de dinaintea noastra, cum am reparat ce am putut repara si, mai ales, care e viziunea noastra si solutiile pentru rezolvarea fiecarei probleme, a spus Ludovic Orban, in deschiderea sedintei de Guvern.

Orban le-a transmis ministrilor, care sunt propusi sa faca parte si din noul Guvern, ca are asteptari mari de la ei.

Practic in 3 luni suntem intr-o situatie... avem toate motivele sa fim mandri de ce am facut (...) si mai ales trebuie pusi la punct, mai ales obraznicii care, dupa ce au facut praf bugetul, dupa ce au facut praf sistemele publice, dupa ce au distrus imaginea Romaniei, incearca acum sa ne dea lectii. Nu acceptam lectii de la ei, acceptam lectii de la altii mai buni, a aratat Orban. AGERPRES/(A - autor: Daniel Florea, editor: Georgiana Tanasescu, editor online: Anda Badea)