Belgianca Kim Clijsters, in varsta de 36 de ani, va reveni in circuitul feminin WTA cu un meci contra jucatoarei spaniole Garbine Muguruza, finalista de la Australian Open, in prima runda a turneului de la Dubai, ce vadebuta saptamana viitoare.

Clijsters trebuia initial sa joace cu olandeza Kiki Bertens, nr.8 mondial, dar aceasta s-a retras intrucat disputa duminica finala turneului de la Sankt-Petersburg (Rusia).

Kim Clijsters, mama a trei copii, a anuntat in septembrie anul trecut ca va reveni pe terenurile de tenis in 2020, dupa peste sapte ani de absenta.

Fostul lider mondial isi programase initial revenirea pentru ianuarie la Australian Open, turneu pe care l-a castigat in 2011, dar o accidentare la genunchi a determinat-o sa-si modifice programul.

Clijsters a facut o prima pauza in 2007 si a revenit in 2009, dupa nasterea celui de-al doilea copil. Ea numara 41 de titluri, dintre care patru de Mare lem (US Open 2005, 2009 si 2010 Openul Australiei 2011).

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul doi mondial, este principala favorita a turneului WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 2.643.670 dolari, si va intra direct in optimile de finala, faza in care va infrunta invingatoarea dintre Alison Riske (SUA) si Ons Jabeur (Tunisia).

AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)