Femeia din Hunedoara, care a revenit in tara dupa o calatorie in Thailanda, a fost transferata la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara cu suspiciune de febra galbena, nu de coronavirus, a declarat pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Virgil Musta.

Ambele suspiciuni nu se confirma, a precizat acesta.

Femeia nu a venit la noi cu suspiciune de coronavirus, ci cu o suspiciune de febra galbena (o afectiune care se manifesta cu hemoragie digestiva - n.r.), ceea ce nu este. Este ca o viroza cu febra si tuse. Nu stiu de unde a aparut nici suspiciunea de febra galbena, probabil pentru ca au auzit ca a fost in Thailanda. Testul de gripa este negativ. Pacienta este pe sectie, i se fac analizele. Transaminaza este usor crescuta, ceea ce ar putea indica o usoara citoliza la ficat, care poate aparea chiar si intr-o situatie toxica medicamentoasa, a detaliat dr. Virgil Musta.

Potrivit acestuia, definitia pentru suspiciunea de coronavirus este clara: Pacient care prezinta febra, cu insuficienta respiratorie ce se accentueaza rapid, si care provine din zonele din China indicate de Directia de Sanatate Publica, sau care au avut contact cu persoane bolnave de coronavirus ori care au lucrat cu animale in zonele respective.

Pacienta de 56 de ani a fost adusa duminica dimineata de la Spitalul Judetean de Urgenta Deva, pentru investigatii si stabilirea unui diagnostic precis, potrivit Prefecturii Hunedoara.

In urma consultului de specialitate, medicii au stabilit ca acest caz nu se incadreaza in definitia de infectie cu coronavirus. La prezentarea la spital, pacienta nu a avut febra si nici dispnee. Femeia din Deva se afla acum internata intr-un salon obisnuit al spitalului din Timisoara, sub supraveghere medicala, se arata intr-un comunicat al Institutiei Prefectului Hunedoara, remis AGERPRES.

O femeie de 56 de ani, din Deva, s-a prezentat in noaptea de sambata spre duminica la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) Deva, cu stari febrile si dupa un prim consult de specialitate a fost imediat izolata activandu-se procedurile prevazute pentru situatii de posibila infectie cu coronavirus. AGERPRES/(A, AS - autor: Otilia Halunga, editor: Catalina Matei, editor online: Anda Badea)