Ministrul japonez al sanatatii, Katsunobu Kato, a lansat duminica un apel populatiei sa evite reuniunile nenecesare si trenurile aglomerate la orele de varf, pentru a limita raspandirea noului coronavirus in tara, relateaza AFP.

Katsunobu Kato a avertizat ca Japonia intra intr-o noua faza a acestei infectii virale, prin constatarea pe zi ce trece a unor cazuri suplimentare printre persoanele care nu s-au deplasat in China, sau care nu au intrat in contact cu vizitatori veniti din aceasta tara asiatica.

Vrem sa cerem locuitorilor sa evite adunarile fara caracter de urgenta sau nenecesare. Vrem ca persoanele in varsta sau care sufera de unele afectiuni sa evite locurile aglomerate, a declarat ministrul Kato, la incheierea unei reuniuni cu expertii.

Guvernul va emite noi directive destinate medicilor, pentru a-i ajuta sa repereze cazurile suspecte de infectie cu noul coronavirus, si cetatenilor pentru a-i informa cand sa ceara consult de specialitate si sa mearga la doctor.

Noi contagieri au fost raportate in acest weekend in Japonia, urcand bilantul la 59, la care se adauga sutele de cazuri inregistrate la bordul vasului de croaziera acostat in largul coastelor nipone.

Japonia a facut apel la privilegierea sistemului de telemunca in perspectiva Jocurilor Olimpice si a evita congestionarea transporturilor in comun si axele rutiere.

Ministrul Kato a reiterat acest apel duminica pentru a limita raspandirea noului coronavirus.

AGERPRES/(AS - editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Anda Badea)