Parlamentarii din Macedonia de Nord au votat duminica in favoarea dizolvarii Parlamentului tarii, deschizand astfel calea pentru organizarea de alegeri anticipate in 12 aprilie, informeaza dpa si Reuters.

Toti cei 108 de deputati care au participat la votul de duminica seara au sustinut dizolvarea Parlamentului.

In aceeasi seara, presedintele Parlamentului, Talat Xhaferi, a semnat documentele pentru aprobarea alegerilor legislative anticipate, a raportat cotidianul Nova Makedonija.

Alegerile anticipate survin ca urmare a demisiei fostului premier Zoran Zaev luna trecuta, dupa ce Uniunea Europeana (UE) si Macedonia de Nord au esuat in a demara negocierile pentru aderarea tarii la blocul comunitar.

Respingerea din partea UE a survenit in pofida compromisului pe care Zaev l-a acceptat in relatia cu Grecia, de a schimba numele tarii sale prin adaugarea calificativului geografic Nord, facand astfel pe placul Atenei si punand capat unui vechi conflict.

Acest lucru a fost suficient pentru a asigura o invitatie de aderare la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), insa Franta a blocat demararea negocierilor de aderare cu UE, noteaza dpa. AGERPRES/(AS - autor: Adriana Matcovschi, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vilceanu) Sursa foto: Talat Xhaferi/Facebook.com