Presedintele american Donald Trump i-a cerut Rusiei sa inceteze sa sustina atrocitatile comise de regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad, a anuntat Casa Alba duminica, informeaza AFP.

In timpul unei convorbiri telefonice cu omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan, Trump si-a exprimat preocuparea cu privire la violentele din (provincia) Idlib din nord-vestul Siriei si a facut cunoscuta dorinta SUA de a vedea oprit sprijinul acordat de Rusia atrocitatilor regimului Al-Assad, a anuntat Presedintia americana.

Sustinute de raiduri aeriene ale aliatului sau rus, trupele regimului sirian si-au intensificat recent ofensiva impotriva regiunii Idlib, unde se afla ultimul bastion al insurgentilor, ucigand sute de persoane.

In virtutea unui acord de detensionare incheiat in 2018 intre Moscova si Ankara, Turcia dispune de 12 posturi de observatie in provincia Idlib. Insa tensiunile s-au amplificat intre Ankara si Moscova dupa uciderea a 14 soldati turci in bombardamente ale fortelor guvernamentale siriene in regiune.

O delegatie turca urmeaza sa se deplaseze luni la Moscova, dupa o vizita a unor responsabili rusi saptamana trecuta, care nu a dus la niciun acord concret. AGERPRES/(AS - autor: Adriana Matcovschi, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vilceanu)