
Prajitura Albinita

Ingrediente:
* 14 linguri ulei
* 14 linguri zahăr
* 8 linguri lapte
* 4 linguri miere de albine
* 4 ouă
* 2 lingurițe praf de copt
* 300-400 grame făină
* Crema la prăjitura albinuţa:
* 1 litru lapte
* 350 grame zahăr
* 4 plicuri zahăr vanilat
* 7 linguri făină
* 200 grame unt sau margarină
* 1 borcan gem de caise
Crema:
* Se amestecă zahărul, zahărul vanilat, făina, apoi se toarnă laptele în fir, până se încorporează tot. Se pune pe baie de apă şi se amestecă în continuu până se obţine o cremă groasă ca o budincă
Se ia de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă până se dizolvă complet.
Aluatul:
Se amestecă ouăle cu zahărul, laptele, mierea şi ouăle. Se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se leagă bine şi se închide la culoare.
Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se pune făina şi praful de copt, se omogenizează până se obţine un aluat moale şi nelipicios
Compoziţia se împarte în patru părţi egale şi se coc 4 foi pe fundul tapetat cu făină al unei tăvi dreptunghiulare .
Foile se coc la 175 grade timp de 5-6 minute.
Auzeam pe foarte multa lumea spunand ca este greu sa faci prajitura Alibinita deoarece foile se fac cu miere. Intr-o zi am decis sa o fac deoarece imi place foarte mult si am dat de reteta de mai sus, vreau sa va spun ca se face extrem de usor daca respectati reteta. Mie mi-au iesit mai multe foi deoarece le-am facut mai subtiri. Grosimea foilor poate fi pe gustul fiecaruia.
Pofta buna!
* 14 linguri ulei
* 14 linguri zahăr
* 8 linguri lapte
* 4 linguri miere de albine
* 4 ouă
* 2 lingurițe praf de copt
* 300-400 grame făină
* Crema la prăjitura albinuţa:
* 1 litru lapte
* 350 grame zahăr
* 4 plicuri zahăr vanilat
* 7 linguri făină
* 200 grame unt sau margarină
* 1 borcan gem de caise
Crema:
* Se amestecă zahărul, zahărul vanilat, făina, apoi se toarnă laptele în fir, până se încorporează tot. Se pune pe baie de apă şi se amestecă în continuu până se obţine o cremă groasă ca o budincă
Se ia de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă până se dizolvă complet.
Aluatul:
Se amestecă ouăle cu zahărul, laptele, mierea şi ouăle. Se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se leagă bine şi se închide la culoare.
Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se pune făina şi praful de copt, se omogenizează până se obţine un aluat moale şi nelipicios
Compoziţia se împarte în patru părţi egale şi se coc 4 foi pe fundul tapetat cu făină al unei tăvi dreptunghiulare .
Foile se coc la 175 grade timp de 5-6 minute.
Auzeam pe foarte multa lumea spunand ca este greu sa faci prajitura Alibinita deoarece foile se fac cu miere. Intr-o zi am decis sa o fac deoarece imi place foarte mult si am dat de reteta de mai sus, vreau sa va spun ca se face extrem de usor daca respectati reteta. Mie mi-au iesit mai multe foi deoarece le-am facut mai subtiri. Grosimea foilor poate fi pe gustul fiecaruia.
Pofta buna!
Poate iti place articolul
Poate iti place filmul
Categorii sectiune
Motociclete
Statiune
Evenimente si concerte
Arhitectura si contructii
Mancare
Pub & Bar
Aparate frigorifice
Masini
Restaurant
Animale domestice
Jocuri
Boxe
Bijuterii
Bauturi
Baschet
Copii
Laptop
Seriale
Cabana
Televizoare
Ciclism
Dietetice
Religie
Fotbal
Aspiratoare
Parfumuri
Ceasuri
Hotel
Haine
Monitoare
Toate din ARTICOLE
Categorii
Etichete
aperitiv drob de pui in bacon
aperitiv dukan
aperitiv festiv
aperitiv festiv- mini cheeseburger
aperitiv floare cu carne si cas dulce
aperitiv focaccia cu carnati
aperitiv foi de placinta cu branza la cuptor
aperitiv foietaj cu carnaciori
aperitiv foietaj cu carnati
aperitiv foietaj cu ciuperci si kaizer