Ieri va aduceam la cunostinta faptul ca Electronic Arts a hotarat sa restructureze studioul Ghost Games din Suedia, redenumindu-l in EA Gothenburg si oferindu-i un rol de sprijin pentru alte studiouri ale publisher-ului, ce vor dezvolta jocuri bazate pe motorul grafic Frostbite.

Viitoarele jocuri Need for Speed ar urma sa fie realizate din nou de Criterion, studioul britanic fiind responsabil si pentru doua dintre titlurile anterioare din serie: NFS: Hot Pursuit (2010) si NFS: Most Wanted (2012).

Conform Electronic Arts, unul dintre motivele pentru care jocurile recente ale seriei Need for Speed nu s-au bucurat de succesul scontat ar fi imposibilitatea de a convinge dezvoltatorii talentati si experimentati sa se mute in Gothenburg. In schimb, studioul Criterion este situat in Guildford, una ditre cele mai populare regiuni pentru dezvoltarea de jocuri video din Regatul Unit al Marii Britanii.

Ramanea intrebarea legata de soarta echipei Ghost Games din cadrul studioului Electronic Arts din Romania, ce a contribuit la realizarea unor portiuni insemnate din titlurile recente ale seriei, inclusiv Need for Speed: Heat. In acest sens, Go4games s-a adresat reprezentantilor EA Romania si a obtinut urmatoarea declaratie din partea companiei:Intentia noastra este ca membrii echipei Ghost din EA Romania sa ramana alaturi de noi, astfel ca ii vom invita sa aplice pentru alte roluri disponibile in cadrul companiei, daca isi doresc. Cel mai recent joc al seriei Need for Speed, NFS: Heat, a fost lansat in toamna anului trecut si este disponibil pentru PlayStation 4, Xbox One si PC. Articol original Ce se intampla cu echipa Ghost Games din Romania dupa ce EA a hotarat sa atribuie seria NFS studioului Criterion, de pe site-ul go4games.ro