Dreams este cel mai ambitios proiect de pana acum al echipei de la Media Molecule, responsabila pentru doua dintre jocurile exclusive de referinta disponibile pe PlayStation: Little Big Planet si Tearaway. Cea mai noua creatie a celor de la Media Molecule reprezinta insa mai mult decat un simplu joc video , fiind un fel de 3 in 1, dar mult mai energizant decat orice cafea solubila. Producatorii au reusit sa ingramadeasca intr-un singur joc o campanie, care arata posibilitatile aplicatiei ca platforma creativa, toate uneltele necesare descatusarii bestiei creative care zace latent in sufletul jucatorilor si un carusel rupt din cel mai spectaculos balci, ce-ti permite sa incerci creatiile altora si chiar sa le incorporezi in propriile tale proiecte. Dreams este un exercitiu de imaginatie, o adevarata aventura creativa cu suisuri si coborasuri, care, dupa o scurta campanie extrem de bine realizata, iti deschide calea spre o lume infinita de experiente. Daca te atrag povestile tesute cu maiestrie, campania scurta, dar intensa a jocului te va fermeca. Daca-ti plac mod-urile, stradaniile indie sau operele de arta digitale, Dreams te transforma in curatorul propriilor tale experiente, oferindu-ti acces la un adevarat bufet suedez al operelor faurite de comunitate. Iar, daca la randul tau esti pasionat creatie, in dreams vei regasi toate uneltele necesare sa fauresti adevarate jocuri, limita posibilitatilor fiind doar propria ta imaginatie. i, daca asta nu ar fi de ajuns, datorita tutorialelor si sfaturilor unei comunitati unite de aceeasi pasiune, Dreams ii va ajuta pe cei talentati sa-si atinga potentialul.

Dupa cum am spus, avem de-a face cu un proiect 3 in 1: joc video, platforma de creat continut digital si comunitate creativa. La prima strigare s-ar putea sa sune idilic si foarte ambitios, dar cumva cei de la Media Molecule au gasit formula castigatoare. Comunitatea este una pozitiva, cu multe sfaturi constructive, Dreams putand sa se laude deja cu diferite creatii deosebit de reusite, dezvoltate atat de profesionisti ai industriei de gaming, dar si de amatori ambitiosi. In cazul unui astfel de proiect intotdeauna exista riscul aparitiei plictiselii si a pierderii interesului din partea membrilor comunitatii. Pe langa creatiile mai putin reusite si utilizatorii care doar copiaza ideile altora, Dreams se bucura de o crestere exploziva de continut de calitate si de o popularitate din ce in ce mai mare in randul spiritelor creative, incorporand deja destul talent capabil sa garanteze lungi ore de distractie. i sa nu uitam ca Dreams abia a inceput sa paveze drumul viselor.

Dar sa vedem concret cum ne-a cucerit mintile si inimile un joc video care nu s-a bucurat de surlele si trambitele ce acompaniaza de obicei marile lansari. In primul rand prin povestea principala denumita Art sDream. Asa cum am spus, avem de-a face cu o campanie deosebit de scurta, ce poate fi parcursa chiar si in doua ore. In pofida dimensiunii reduse, aceasta creatie nu ar trebui ratata de niciun pasionat de jocuri video, deoarece, pe langa atmosfera sa unica, producatorii reusesc sa sara de la un gen diferit la altul cu viteza si gratia unui ghepard. Trecerea de la jump and run la adventure point and click, de la actiune la curse cu masini, de la joc de ritm la sideway shooter se realizeaza absolut natural si demonstreaza ca singura limita in Dreams este imaginatia. Toate aceste elemente individuale sunt legate de o poveste fabuloasa, o aventura a regasirii de sine a individului ajuns in criza existentiala. Iesirea din iadul personal si redescoperirea valorilor iti ofera o...