Mai tineti minte Project A, first person shooter-ul multiplayer dezvoltat de Riot Games, parintii foarte popularului League of Legends? Ei bine, producatorii au revenit cu detalii despre acest titlu, confirmand si numele sau oficial: Valorant.

Valorant isi propune sa fie un shooter multiplayer orientat catre confruntarile dintre doua echipe a cate cinci jucatori. Va fi folosit, de asemenea, conceptul de multipli eroi jucabili, fiecare cu propriile abilitati speciale, in stilul Overwatch, insa cu un gameplay mult mai axat pe schimburile de focuri propriu-zise. Cu alte cuvinte, stilul artistic din Valorant ar trebui sa fie foarte familiar fanilor Overwatch, in timp ce gameplay-ul va face cu ochiul pasionatilor de Counter-Strike.

Lansarea lui Valorant este programata pentru vara acestui an, in editia initiala a jocului urmand sa se regaseasca nu mai putin de opt eroi jucabili, fara legatura cu universul League of Legends, precum si patru harti. Echipa producatoare pune un accent deosebit de optimizarea tehnologiei si infrastructurii online din spatele jocului, Riot Games promitand imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste prevenirea lag-ului sau detectare si eliminarea trisorilor.

Conform promisiunilor venite din partea producatorilor, Valorant ar trebui sa ruleze cu un minim de 30 de cadre pe secunda pe computerele cu specificatiile minime (acestea pot fi si mai vechi de zece ani!) si intre 60 si 144 de cadre pe secunda pe sistemele moderne.

Valorant urmeaza sa fie lansat in vara lui 2020. Articol original Valorant este noul shooter multiplayer de la autorii League of Legends, de pe site-ul go4games.ro