Vesti bune pentru fanii seriei The Last of Us: pe langa faptul ca al doilea titlu al seriei The Last of Us: Part II urmeaza sa fie lansat la sfarsitul lunii mai, HBO pregateste un serial de televiziune bazat pe aceasta franciza.

La carma proiectului se afla Craig Mazin, creatorul apreciatului serial Chernobyl, care a ales sa lucreze chiar alaturi de creatorii originali ai seriei: Neil Druckmann, scenaristul si directorul de creatie al jocurilor, va fi implicat, urmand sa scrie scenariul si sa joace rolul de producator executiv al serialului, in timp ce Evan Wells, presedintele studioului Naughty Dog, va fi, de asemenea, producator executiv al acestui serial.

De altfel, intregul proiect va fi o coproductie a HBO cu Sony Pictures Television, in colaborare cu PlayStation Productions, acesta urmand sa fie primul proiect al diviziei PlayStation dedicate adaptarii propriilor jocuri video la filme sau seriale de televiziune.

Primul joc The Last of Us, lansat initial in 2013 pentru PlayStation 3 (si adaptat mai tarziu pentru PS4 sub forma editiei The Last of Us Remastered), va sta la baza acestui serial, existand insa si posibilitatea ca povestea televizata sa faca trecerea si catre evenimentele din The Last of Us: Part II.

The Last of Us: Part II este asteptat pe 29 mai 2020, in exclusivitate pentru PlayStation 4. Articol original The Last of Us va fi transformat intr-un serial TV realizat de HBO, de pe site-ul go4games.ro