Jim Vessella (producator in cadrul Electronic Arts) a revenit cu noi detalii despre versiunile remasterizate ale primelor titluri din seria C&C: Command & Conquer: Tiberian Dawn si Command & Conquer: Red Alert.

Conform lui Vessella, s-au facut eforturi deosebite pentru a remasteriza secventele cinematice filmate cu actori reali, caracteristice seriei Command & Conquer. Din pacate, versiunile originale ale acestora, inregistrate la calitate ridicata, nu mai exista nici macar in arhiva celor de la EA. In schimb, s-a optat pentru aplicarea unor filtre de upscaling generate cu ajutorul rutinelor AI, pentru a obtine filmulete de o calitate mai ridicata decat cele din jocurile initiale.

De asemenea, acolo unde a fost posibil, s-au utilizat ca punct de plecare secventele cinematice din versiunile pentru console ale jocurilor C&C si Red Alert, acestea folosind o solutie de compresie mai performanta decat cele din editiile pentru PC.

Nu in ultimul rand, in cautarile prin arhiva fostelor produse ale Westwood Studios, s-au descoperit foarte multe secvente de arhiva din timpul filmarilor acestor secvente cinematice pentru Command & Conquer si Red Alert, acestea urmand sa fie introduse in editiile remasterizate drept bonusuri, deblocabile pe masura ce jucatorii...