Doua luni s-au scurs de la aparitia, prin intermediul Steam, a experimentului Gothic Playable Teaser, un soi de versiune demonstrativa, construita cu ajutorul Unreal Engine 4, a ceea ce ar putea fi un remake modern al primului Gothic. Odata cu lansarea acestui teaser jucabil, cei de la THQ Nordic au oferit si un chestionar pentru fani, intrebandu-i daca isi doresc un astfel de remake complet al primului titlu din seria Gothic.

Reactiile la acest Gothic Playable Teaser, incercat de peste 180000 de jucatori, au fost in mare parte pozitive, iar majoritatea covarsitoare a raspunsurilor a fost in favoarea finalizarii unui remake complet pentru Gothic (94,8% dintre cele 43000 de persoane care au completat chestionarul s-au declarat de acord cu realizarea remake-ului legendarului RPG din 2001). Puteti consulta rezultatele complete ale acestui chestionar aici.

Incurajati de un asemenea feedback pozitiv, cei de la THQ Nordic au confirmat vor incepe dezvoltarea acestui remake complet pentru Gothic, la carma proiectului urmand sa se afle noul studio THQ Nordic din Barcelona, responsabil si pentru Gothic Playable Teaser. Echipa producatoare originala - Piranha Bytes - este implicata intr-un alt proiect, ce urmeaza sa fie dezvaluit in cursul acestui an.

Astfel, remake-ul primului joc Gothic va intra in faza de productie pe termen lung, jocul urmand sa fie dezvoltat pentru PC si consolele de noua generatie PlayStation 5 si Xbox Series X. Este mult prea devreme pentru a vorbi despre o eventuala data de lansare, insa remake-ul Gothic in mod sigur nu isi va face aparitia in 2020. Gothic Playable Teaser este in continuare disponibil pentru PC, prin intermediul Steam. Articol original THQ Nordic va produce un remake next gen al primului joc Gothic, de pe site-ul go4games.ro