La scurt timp dupa lansarea versiunii originale a jocului prin intermediul GOG, Alcon Entertainment vine cu o noua veste buna legata de Blade Runner. Astfel, cu ajutorul celor de la Nightdive Studios, jocul de aventura realizat de Westwood Studios va beneficia de o editie remasterizata, ce urmeaza sa fie lansata in cursul acestui an pe PC si console.

Nightdive Studios au o experienta vasta in domeniul restaurarilor titlurilor clasice, acestia folosind motorul grafic proprietar KEX pentru a readuce la viata jocuri precum System Shock: Enhanced Edition, Turok, Turok 2: Seeds of Evil, Blood sau Forsaken Remastered.

Aceeasi tehnologie va fi utilizata si pentru Blade Runner: Enhanced Edition, care se va bucura de animatii si modele refacute pentru personaje, secvente cinematice imbunatatite cu ajutorul algoritmilor bazati pe AI, suport pentru rezolutiile widescreen si pentru controllere si multe altele. Cei de la Nightdive Studios promit ca aspectul si feeling-ul caracteristic universului va fi pastrat, editia Enhanced urmand sa includa si localizarile in limbile germana, franceza, italiana si chineza realizate de Westwood in 1997.

Desi bazat pe primul film al seriei Blade Runner, jocul omonim urmeaza aventurile unui alt detectiv, pe nume Ray McCoy, care se afla pe urmele unor alti replicanti scapati de sub control. Povestea merge in paralel cu cea din filmul original, dezvaluind alte portiuni ale versiunii futuristice a orasului Los Angeles si atingand subiecte mai putin exploatate in film.

Blade Runner: Enhanced Edition este asteptat in cursul anului 2020 pe PC (Steam), consolele PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, precum si alte platforme noi. Articol original Blade Runner: Enhanced Edition este remasterizarea aventurii clasice din anii 90, de pe site-ul go4games.ro