Milioane de jucatori de Minecraft din intreaga lume vor putea sa experimenteze lumile create de ei intr-un mod mai realist ca niciodata, saptamana aceasta, cand Minecraft cu RTX, unul dintre cele mai bine vandute jocuri ale tuturor timpurilor, va intra in Open Beta si va aduce beneficii precum umbre si lumini realiste.

Joi, 16 aprilie 2020, de la ora locala 20:00, jucatorii de Minecraft de pe Windows 10 vor putea descarca gratuit varianta beta a update-ului mult anticipat, unde vor avea parte de o experienta grafica de ultima generatie, care include ray tracing in timp real, materiale mai realiste si DLSS 2.0.

De asemenea, NVIDIA ofera jucatorilor si sase noi lumi de Minecraft pe care le pot descarca gratuit din Minecraft Marketplace, prin intermediul carora pot experiementa ce poate oferi Minecraft atunci cand beneficiaza de ray tracing in timp real: efecte de lumina, umbre, reflexii, refractie si multe altele.

NVIDIA impreuna cu Microsoft si Mojang Studios, dezvoltatorul Minecraft, au adaugat o forma de ray tracing numita path tracing pentru versiunea de Windows 10 a jocului. Path tracing simuleaza modul in care lumina este redata intr-o scena, prezentand un model unificat de calculare a iluminarii pentru mai multe tipuri diferite de efecte care, in trecut, au fost implementate separat folosind rasterizarea sau rendarizarea hibrida. Printre acestea, se numara urmatoarele: Lumina directa de la soare, cer si alte surse de lumina Umbrele realiste Lumina emisa de suprafate precum glowstone sau lava Iluminarea globala Reflexiile precise in apa si pe suprafete metalice Materialele transparente precum vitralii, apa si gheata cu reflexie si refractie Ceata volumetrica si razele de luminaEfectele de ray tracing au fost adaugate in Minecraft folosind API-ul Microsoft DirectX 12 Ultimate. In prezent, placile video din gama NVIDIA GeForce RTX sunt singurele care dispun de nuclee dedicate pentru ray tracing, ce permit redarea acestor efecte in timp real.

Blocurile de construit...