Odata cu confirmarea extinderii perioadei de restrictii in privinta organizarii de evenimente mari cu public in Germania (concerte, festivaluri, conventii, meciuri de fotbal etc.) pana la finalul lunii august, a devenit clar ca editia de anul acesta a Gamescom nu va mai putea fi organizata. Cel putin nu in formatul clasic, in cadrul centrului de expozitii Koelnmesse din Koln. Even though not all details are known at present, the nationwide ban on major events until the end of August will also affect the planning for #gamescom2020. Furthermore: gamescom 2020 will definitely take place digitally! We will provide further information shortly. gamescom (@gamescom) April 15, 2020Gamescom 2020 ar fi urmat sa se desfasoare in perioada 25 - 29 august 2020, insa organizatorii au confirmat ca interdictia aplicata de guvernul federal din Germania se va aplica si asupra acestui eveniment. Astfel, s-a optat pentru o editie digitala a Gamescom 2020, mai multe detalii in acest sens urmand sa fie anuntate in curand.

Cel mai probabil, vom avea parte de anunturi si trailere noi in acea perioada, centralizate intr-un fel de organizatorii Gamescom, si, poate, de o editie digitala a ceremoniei de deschidere Gamescom Opening Night Live, prezentata in 2019 de cunoscutul jurnalist Geoff Keighley.

Gamescom 2020 se adauga astfel pe lista victimelor pandemiei de COVID-19, alaturi de alte evenimente importante precum Mobile World Congress 2020, Electronic Entertainment Expo 2020 (E3 2020), QuakeCon 2020 sau conferintele de presa pe care publisheri precum Bethesda sau Warner Bros. urmau sa le sustina la E3. De notat ar fi si faptul ca Entertainment Software Association, organizatorii E3, au promis la randul lor un eveniment digital in locul E3 2020, insa, ulterior, au renuntat si la aceasta idee. Articol original Gamescom 2020 va fi anulat si inlocuit de un eveniment digital, de pe site-ul go4games.ro