Inca din momentul in care Valve a dezvaluit Half-Life: Alyx, anuntand ca jocul va fi insotit de toate uneltele de moding necesare pentru ca membrii comunitatii sa-si poata crea continut propriu pentru joc, o intrebare a fost mai prezenta ca niciodata: cat timp le va lua pasionatilor sa elimine din joc necesitatea pentru VR si sa faca intreaga aventura a lui Alyx jucabila pe un monitor normal, doar cu mouse-ul si tastatura?Raspunsul vine azi: nu prea mult, avand in vedere ca Half-Life: Alyx s-a lansat de mai putin de o luna, iar user-ul r57zone de pe GitHub ofera deja o astfel de modificare, permitand parcurgerea completa a noului joc de la Valve fara VR. Acest mod poate fi descarcat gratuit de aici, insa, ca orice astfel de modificare neoficiala, nu este tocmai usor de instalat. Totusi, autorul a realizat un intreg clip video care descrie in detaliu pasii necesari pentru instalarea mod-ului, acesta putand fi vizionat in continuare.

Chiar si cu acest mod (care este mai degraba un soi de driver ce improvizeaza un dispozitiv VR) instalat in mod corect, trebuie sa fiti atenti la schema de control, pe care o gasiti aici, precum si la eventualele probleme pe care este posibil sa le intalniti pe parcursul jocului, detaliate aici. Ramane la latitudinea fiecaruia daca doreste sa investeasca in Half-Life: Alyx, un joc dezvoltat in exclusivitate pentru VR, in speranta ca-l poate parcurge in conditii acceptabile fara un asemenea dispozitiv prin folosirea acest mod.

Half-Life: Alyx este disponibil prin intermediul Steam, fiind dedicat tuturor headset-urile VR compatibile cu SteamVR: Valve Index, gama HTC Vive, familia Oculus Rift, precum si dispozitivele Windows Mixed Reality. Articol original Iata cum puteti juca Half-Life: Alyx fara un dispozitiv VR, de pe site-ul go4games.ro