Partidul comunist chinez a decis sa interzica cetatenilor din China sa joace jocuri online impreuna cu gamerii din alte tari, dar si sa discute online cu acestia.

Ba chiar si foarte popularul joc Animal Crossing: New Horizons pentru Nintendo Switch, in care jucatorii isi pot crea propriile casute si se pot juca cu animalute, a fost interzis de autoritatile chineze. Decizia ar fi fost luata dupa ce mai multi locuitori ai Taiwan-ului, tara invecinata cu Republica Populara Chineza, au folosit uneltele de creatie din jocul Animal Crossing pentru a-si exprima nemultumirea fata de partidul comunist chinez si inabilitatea acestuia de a lua masuri pentru a preveni criza cauzata de noul coronavirus.

Astfel, noile reguli legate de jocuri video, pe care autoritatile chineze le impun, interzic urmatoarele: subiecte precum molimile, pandemiile, epidemiile etc. jocuri ce includ zombies jocuri ce ofera editoare de harti sau niveluri jocuri ce includ elemente de Role Playing (RPG) organizarea jucatorilor in clanuri, grupuri sau alte tipuri de uniuni interzicerea jucarii titlurilor online de catre gamerii din China alaturi de cei din alte tari pe servere internationaleDe asemenea, guvernul Chinei va monitoriza cu atentie toate jocurile single player ce necesita o conexiune online.

Nu in ultimul rand, partidul comunist din China a impus si alte restrictii legate de jocuri video: persoanele cu varste sub 18 ani nu vor mai avea voie sa se joace dupa ora 22:00, iar sumele de bani ce pot fi cheltuite in jocurile ce necesita microtranzactii au fost limitate. Articol original Jocurile online, interzise in China. Ce alte restrictii impun autoritatile chineze, de pe site-ul go4games.ro