Conform rapoartelor emise de ESRB, Cyberpunk 2077 a fost incadrat in clasificarea M (mature), jocul neurmand sa fie recomandat publicului minor. Entertainment Software Rating Board, ESRB pe scurt, este organizatia care analizeaza si clasifica jocurile video pentru diferite categorii de varsta, in functie de continutul acestora.

Iar first person RPG-ul celor de la CD Projekt RED se pare ca isi va justifica din plin incadrarea in categoria M, jocul urmand a fi bogat in secvente dedicate publicului adult: scene de sex redate din perspectiva first person, armament greu ce poate cauza rani deschise inamicilor, precum si nelipsitul limbaj licentios (injuraturi, mai pe romaneste).

Poate cel mai interesant element semnalat de raportul celor de la ESRB este legat insa de posibilitatea ca jucatorii sa aleaga, pe langa sexul personajului principal, si dimensiunile organelor genitale, ale feselor si ale sanilor, cu numeroase optiuni de personalizare.

Nu in ultimul rand, scenele de sex din Cyberpunk 2077 se anunta a fi destul de explicite, jocul urmand sa redea intr-un mod credibil miscarile corpului aferente...