Codemasters s-a folosit de prezentarea sustinuta in cadrul show-ului Inside Xbox de ieri pentru a dezvalui, in premiera, DiRT 5, noul sau joc de curse ce pune accent pe intrecerile off-road. Lansarea lui DiRT 5 este programata pentru luna octombrie a acestui an, iar jocul urmeaza sa fie disponibil pe noile console Xbox Series X si PlayStation 5, precum si pe PlayStation 4 si Xbox One, alaturi de PC (prin Steam). DiRT 5 va sosi si pe Google Stadia la inceputul lui 2021.

DiRT 5 promite sa fie cel mai variat titlu al seriei, cu numeroase moduri de joc pe care nu am avut ocazia sa le incercam inca. Mai mult, modul Cariera va beneficia de aportul unei povesti bine dezvoltate, actori cu experienta precum Troy Baker (The Last of Us, BioShock Infinite) si Nolan North (seria Uncharted) urmand sa-si imprumute vocile personajelor din acest mod de joc.

De asemenea, pentru prima oara in cadrul seriei, in DiRT 5 vom putea juca multiplayer local split-screen pentru pana la patru jucatori.

Iar cand vorbim de varietate, noul titlu al celor de la Codemasters promite peste 70 de trasee plasate in toate colturile lumii, precum New York, Italia, China sau chiar favelele din Brazilia. DiRT 5 va oferi nu mai putin de opt tipuri de intreceri, efecte meteorologice...