StarCraft: Ghost a fost un joc dezvoltat de Blizzard Entertainment, in colaborare cu echipele de la Nihilistic Software si Swingin Ape Studios, in prima parte a anilor 2000. Jocul, gandit drept un shooter third person cu elemente de aventura si stealth, ar fi trebuit sa urmeze aventurile ghost-ului November Annabella Nova Terra, fiind proiectat pentru consolele PlayStation 2, prima generatie de Xbox si Nintendo GameCube. Din pacate, dupa un ciclu de dezvoltare tulburat si mai multe amanari, StarCraft: Ghost a fost pana la urma anulat de Blizzard Entertainment.

Cu toate acestea, un devkit de Xbox, o editie speciala a consolei folosita in procesele propriu-zise de dezvoltare si testare ale jocului a scapat in mainile unui fan, pe hard-disk-ul acesteia aflandu-se o editie preliminara de StarCraft: Ghost. De aici si pana la a inregistra un intreg clip de gameplay din jocul care n-a mai mai ajuns sa fie lansat niciodata a fost doar un pas, iar rezultatul poate fi admirat in continuare.

StarCraft: Ghost nu a fost singurul joc din istoria celor de la Blizzard Entertainment care a sfarsit prin a fi anulat si, mai apoi, scapat pe Internet. In anii 90, compania a lucrat, alaturi de Animation Magic, la un adventure point and click bazat pe universul Warcraft WarCraft Adventures: Lord of The Clans , a carui lansare a fost anulata pe motiv ca jocul nu s-ar fi ridicat la nivelul calitativ caracteristic titlurilor realizate de Blizzard.

Portiuni din povestea acestui WarCraft Adventures: Lord of The Clans au fost refolosite in WarCraft III. Ulterior, o versiune completa a jocului WarCraft Adventures: Lord of The Clans a fost scapata pe Internet, aceasta fiind inca disponibila pentru download. Articol original StarCraft: Ghost gameplay din jocul StarCraft pe care Blizzard Entertainment a ales sa il anuleze, de pe site-ul go4games.ro