In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Slavit sa fie Domnul! Scumpii nostri frati si surori, ce minunate sunt aceste clipe, intr-adevar, cand privim la Iisus, Dulcele, Dragul, Scumpul nostru Mantuitor, lumina noastra frumoasa, frumoasa noastra lumina! Iubirea noastra frumoasa, frumoasa noastra iubire! Rasplata noastra frumoasa, frumoasa noastra rasplata! Ce minunate []In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Slavit sa fie Domnul!Scumpii nostri frati si surori, ce minunate sunt aceste clipe, intr-adevar, cand privim la Iisus, Dulcele, Dragul, Scumpul nostru Mantuitor, lumina noastra frumoasa, frumoasa noastra lumina! Iubirea noastra frumoasa, frumoasa noastra iubire! Rasplata noastra frumoasa, frumoasa noastra rasplata! Ce minunate sunt clipele pe care le petrecem langa El, cu El, in El, in astfel de stari! Noi binecuvantam pe Domnul ori de cate ori ne intalnim doi sau trei impreuna si starea noastra cu Hristos este fericita si n-am dori niciodata sa se sfarseasca.

Suntem asa de aproape de sarbatoarea Schimbarii la Fata, pe care am petrecut-o miercurea trecuta, in ziua de 6 august. Ce momente stralucite au trait Sfintii Apostoli acolo, in clipele cand au fost impreuna cu Mantuitorul! Am mai avut ocazia [sa vorbim despre aceasta] si miercurea trecuta, cu alt prilej binecuvantat pe care l-am petrecut impreuna cu fratii si cu surorile noastre, tot cam prin aceste locuriAm petrecut la fel, cu fratii nostri din alte locuri, toata noaptea trecuta, in astfel de minunate si fericite stari de partasie si de binecuvantare, ca pe un Tabor minunat si stralucit in care L-am vazut aievea, cu ochii sufletului nostru, pe Dulcele si Dragul nostru Mantuitor frumoasa noastra Iubire, Iubirea noastra frumoasa in mijlocul nostru. Ori de cate ori doi sau trei ne adunam in Numele Domnului, frumoasa noastra Lumina, Iisus, Iisus, Lumina noastra frumoasa, e in mijlocul nostru. Ce fericit ne stralucesc inaintea inimilor noastre cuvintele Lui, Fata Lui, dragostea Lui care a facut atata pentru noi! N-avem noi nici cuvinte, nici lacrimi, nici cantari, nici rugaciuni de multumire indeajuns sa-I aducem Lui toata recunostinta pe care I-o datoram ca ne-a daruit si acum, si astazi, si alaltaieri, si mai departe, si ne va mai darui mereu astfel de stari binecuvantate cu care ne invredniceste si pe noi, ca pe Sfintii Sai Apostoli pe Tabor atunci, sa petrecem cu El astfel de momente fericite.

Nu-i nicaieri un loc mai fericit, decat acolo unde esti cu Domnul si cu fratii, unde dragostea Lui este ca un steag fluturat peste noi. i ce imprejurari mai fericite avem noi in viata pentru a ne impartasi aceasta iubire si pentru a ne inalta sufletele noastre cu astfel de cantari, decat un astfel de prilej binecuvantat pe care ni l-a randuit Domnul si in clipa aceasta cand, in cea mai fericita stare si in cea mai dulce binecuvantare, dragostea lui Dumnezeu uneste doua suflete care si-au fagaduit pentru totdeauna dragoste neconditionata, statornica, frumoasa, dulce, curata unul celuilalt, in Numele lui Hristos, Care este dragoste, asa cum spune Cuvantul lui Dumnezeu. Hristos nu este nici forta, nici sila, nici presiune, ci este dragoste pentru toti. Tot ce ne cheama si tot ce ne cere El doreste sa-I aducem din iubire. Predarea noastra, legamantul nostru, rugaciune noastra, credinta noastra, toate trebuie sa fie imbalsamate cu acest sfant si dulce mir de nard al iubirii lui Dumnezeu. Pentru ca noi nu prin dreptate, nici prin forta am fost mantuiti, ci prin iubire. Noi trebuie sa cautam dragostea lui Dumnezeu in cuvintele noastre, in comportarile noastre, in atitudinea noastra nu numai unul fata de celalalt, in casnicia noastra. Ci fiecare fata de semenul sau, in orice relatii s-ar gasi, trebuie sa fie invesmantat, imbalsamat, indemnat, insufletit permanent numai de acest sentiment sfant pe care Dumnezeu i l-a insusit ca infatisare a Lui. Despre nici un lucru nu se spune atat de staruitor ca este Dumnezeu ca despre iubire. Dumnezeu este iubire , a spus Cuvantul Sau cel Sfant si l-a scris unul dintre cei care a simtit mai mult ca oricine acest sentiment sfant. Mai ales in seara Cinei de Taina, cand Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan a stat cu capul aplecat pe sanul lui Iisus, pe inima lui Iisus, acolo unde ardea puternic, vibra puternic, simtea puternic, iubea puternic, suferea puternic dragostea lui Dumnezeu fata de noi. Nimeni n-a simtit-o ca el, care a stat alipit de sanul lui Iisus. Nu este alt loc mai minunat in viata si in lumea aceasta, si in vesnicie, [nici o alta stare], decat cineva sa ajunga la o asa intimitate, la o asa interiorizare si traire sfanta, personala cu Hristos ca a aceluia care a inteles ca Dumnezeu este iubire; si ca in toate manifestarile Sale fata de noi, Dumnezeu este iubire, lumina, frumusete si binecuvantare.

Participam acum la un moment fericit, cand harul lui Dumnezeu si dragostea lui Dumnezeu uneste aceste doua suflete. Nimic n-a fost fortat aici. Nimic n-a fost de sila, totul a fost de bunavoie, din indemnul cel dulce si fericit al acestei taine minunate care este iubirea lui Dumnezeu trezita acolo unde El a vrut sa ramana curata, sfanta, fierbinte, statornica, neschimbata pana la sfarsit; in acele doua suflete care, din clipa cand si-au spus unul altuia Da! in fata lui Hristos si in Numele lui Hristos, au devenit, din momentul acela, unul si una pentru totdeauna. Ce taina este aceasta! S-a spus mereu despre ea. Noi ar trebui, cand vorbim despre aceasta taina si despre aceasta sfanta stare cu Hristos, sa vorbim mereu cu lacrimi si sa ne simtim permanent numai pe inaltimile binecuvantate, pe muntii cei duhovnicesti, pe starile cele inalt duhovnicesti in care Dumnezeu doreste sa ne simtim totdeauna, ca acolo sa ne poata El vorbi noua si noi Lui. Acolo El sa ne simta pe noi in...