Binecuvantam pe Domnul si-L rugam pentru fratii cei care vin de multi ani, predati si hotarati, la Domnul. Dar ne rugam si pentru cei care n-au pus inca un legamant sfant cu El. Ii indemnam sa faca acest lucru cat mai curand. Ca viata nu-i sigura pentru nimeni, dar moartea-i sigura pentru toti. Pentru cei []Binecuvantam pe Domnul si-L rugam pentru fratii cei care vin de multi ani, predati si hotarati, la Domnul. Dar ne rugam si pentru cei care n-au pus inca un legamant sfant cu El. Ii indemnam sa faca acest lucru cat mai curand. Ca viata nu-i sigura pentru nimeni, dar moartea-i sigura pentru toti. Pentru cei chemati, nu-i sigura mantuirea, ci numai pentru cei alesi. Pentru cei care numai vin la adunare, inca nu-i sigura mantuirea si rascumpararea. Dar pentru cei care pun legamantul hotarat cu Domnul si pastreaza tare acest legamant, pentru acestia este sigura, pentru ca Cuvantul lui Dumnezeu este adevarat si el le promite cu siguranta acest lucru.

Ne rugam pentru cei care vin la adunare numai cate unul din familie: sot sau sotie, parinte sau copil, frate sau sora. Ne rugam sa-i ajute Domnul si sa i indemne mereu Duhul Sfant sa se roage si sa lucreze cu rabdare si cu blandete, si cu o viata sfanta, si cu o pilda sfanta de vietuire, sa-i indemne si pe ei. i sa nu osteneasca, si sa nu descurajeze, pana ii va ajuta Domnul sa-i vada si pe cei iubiti ai lor in mijlocul adunarii, impreuna cu ei si aici pe pamant, si apoi odata si sus in cer.

Pe fratii nostri iubiti care au necazuri grele in familia lor cu sotii sau cu sotiile lor, ii indemnam sa fie rabdatori si credinciosi, statornici si hotarati. Ce nu poti face cu dragostea, nu poti face cu nimic. Dumnezeu prin dragoste a cautat mantuirea noastra si prin rabdare. Cata dragoste si cata rabdare a avut Domnul cu noi! Asa ne cere si noua acum, sa avem totusi dragoste si rabdare cu cei din familia noastra, care, in loc sa ne inteleaga, ne prigonesc. Care, in loc sa-L binecuvanteze pe Domnul ca ne au cu ei, vorbesc impotriva Domnului si ne batjocoresc pe noi. Aveti mila si rabdare fata de toate aceste suflete. Ganditi-va ca si noi am fost candva departe de Dumnezeu si am vorbit rau despre cei care-L iubeau pe Domnul si care ne-au chemat si pe noi in Imparatia Lui.

Dorim din toata inima ca Domnul sa va binecuvanteze pe toti.

Multumesc Domnului ca mi-a dat ocazia aceasta sa va pot spune acest cuvant. Daca-l veti tine, cred ca Dumnezeu va va da multa bucurie si mari binecuvantari, cum le-a dat celor de la Roma, care l-au ascultat pe batranul frate Pavel,...