Pe fiecare il vede Dumnezeu in ce stare este. Chiar daca-i in camasa de noapte, chiar daca-i ascuns undeva unde nu-l stie nimeni, Dumnezeu il vede. Acestora nu le vorbeste Dumnezeu. Cine nu vrea sa-L asculte, aceluia nu-i vorbeste Dumnezeu. Acestia nici n-asculta Cuvantul lui Dumnezeu. Asculta muzica asculta muzica usoara, asculta tot felul de []Pe fiecare il vede Dumnezeu in ce stare este. Chiar daca-i in camasa de noapte, chiar daca-i ascuns undeva unde nu-l stie nimeni, Dumnezeu il vede. Acestora nu le vorbeste Dumnezeu. Cine nu vrea sa-L asculte, aceluia nu-i vorbeste Dumnezeu. Acestia nici n-asculta Cuvantul lui Dumnezeu. Asculta muzica asculta muzica usoara, asculta tot felul de bancuri si de prostii, si de lucruri care delecteaza urechea si intineaza sufletul si-l baga in focul vesnic. Dar n-au venit aici sa asculte macar unul din cuvintele lui Dumnezeu, de care vor avea atata arzatoare nevoie maine, ca ar da lumea intreaga ca sa mai aiba o clipa in care sa auda macar unul dintre cuvintele lui Dumnezeu prin care-ar putea sa capete o speranta ca vor fi salvati. Dar nu vor auzi. S-a vestit aici si s-a auzit aici ca este o nunta deosebita, in care se va spune si se va vorbi ceva deosebit: Cuvantul cel sfant al lui Dumnezeu, cum s-a vorbit inaintasilor nostri, si ei l-au ascultat. Dar n-au venit sa-l asculte.

Aici, la patru pasi cum s-ar zice, e Manastirea Dealu, in care se vorbeste asa de puternic despre Dumnezeu. Nu departe, e Curtea de Arges. i foarte aproape mai sunt si alte lacasuri de rugaciune. Poti merge acolo linistit, ca nu te inghesuie nimeni. Nimeni nu se gramadeste sa asculte Cuvantul lui Dumnezeu, sa-si plece genunchii pe aceste lespezi sfinte si sa-si inalte sufletul printre turlele astea spre Dumnezeu. Nu se grabesc Dar la bufet, dar la cinematograf, dar la carciumi, dar pe la colturi, cu sticle de bautura, si pe la santuri, cazand in cele mai ingrozitoare stari si decaderi sufletesti, vezi din ce in ce tot mai multi. Acestora nu le vorbeste Dumnezeu, pentru ca ei n-asculta Cuvantul lui Dumnezeu, nici nu doresc sa-l asculte. Dar maine, cand, mai mare nevoie decat de aerul pe care-l inspira, decat de stropul de apa [cu care] sa-si racoreasca limba si decat faramitura de paine cu care sa-si tina viata, vor avea de Cuvantul lui Dumnezeu, Dumnezeu nu le va mai vorbi nimic.

Va veni o data, o singura data, cand, dupa cele scrise in Sfanta Evanghelie cu Judecata din urma, Hristos va veni si va desparti lumea in doua. De-o parte, cei care au stiut sa faca bine si l-au facut, care au ascultat Cuvantul...