Ce va spun Eu la intuneric voi sa spuneti la lumina; si ce auziti soptindu-se la ureche sa propovaduiti de pe acoperisul caselor (Mt 10, 27). Cine nu-si ia crucea lui si nu vine dupa Mine nu este vrednic de Mine (v. 38). Ca ucenici ai Domnului Iisus si urmasi ai Sfintilor care s-au nevoit []Ce va spun Eu la intuneric voi sa spuneti la lumina; si ce auziti soptindu-se la ureche sa propovaduiti de pe acoperisul caselor (Mt 10, 27).

Cine nu-si ia crucea lui si nu vine dupa Mine nu este vrednic de Mine (v. 38). Ca ucenici ai Domnului Iisus si urmasi ai Sfintilor care s-au nevoit a urma cu credinciosie modelul ascultarii Lui de Tatal, dorinta sufletelor noastre este de a putea fi folositoare semenilor nostri in acelasi fel in care Domnul si Mantuitorul nostru ne-a incredintat slujba impacarii noastre prin devenirea de copii ai Lui dupa har, si, invatand de la El, sa ducem mai departe in familia noastra si celor ce ne inconjoara vestea minunata a iertarii.

Avem trebuinta sa primim Evanghelia impacarii in mod personal din mana Domnului, in felul cum El personal a dat-o Sfintilor o data pentru totdeauna. Altfel, nu o vom intelege asa cum ar trebui s-o propovaduim. Domnul Iisus vrea sa vorbeasca inimii noastre, soptind in urechea noastra. El vrea sa aiba partasie tainica si sfanta cu noi si in toate caile noastre sa fim binecuvantati de El. Nerespectand personalitatea Sa in noi, vom ponegri Adevarul si cuvintele noastre vor fi lipsite de Harul Divin.

Un pretins predicator spunea intr-o adunare: Poti sa porti la grumaz o roaba de cruci, nu-ti foloseste la nimic, daca nu ai nastere din nou . M-am temut de o declansare a maniei lui Dumnezeu la astfel de expresii.

Cunoastem valoarea nasterii din nou care-L face pe Hristos sa locuiasca...