In vremea Postului Nasterii Domnului cand suntem cu gandul la Intruparea Mantuitorului, straluceste o sarbatoare a Maicii Domnului: Intrarea sa in Biserica, semn al purtarii de grija a lui Dumnezeu fata de neamul omenesc. Sfintii Parinti Ioachim si Ana o dobandesc pe Maica Domnului in urma multor rugaciuni fierbinti facute cu sfanta nadejde, cu tarie []In vremea Postului Nasterii Domnului cand suntem cu gandul la Intruparea Mantuitorului, straluceste o sarbatoare a Maicii Domnului: Intrarea sa in Biserica, semn al purtarii de grija a lui Dumnezeu fata de neamul omenesc.

Sfintii Parinti Ioachim si Ana o dobandesc pe Maica Domnului in urma multor rugaciuni fierbinti facute cu sfanta nadejde, cu tarie de credinta, cu asteptare fericita. Bunul Dumnezeu a primit si a implinit rugaciunile, nadejdea si asteptarea lor. Le-a daruit lor, si noua tuturor, pe Preasfanta si Preacurata Nascatoare de Dumnezeu. Maica Domnului era nu numai fiica dumnezeiestilor Parinti, ci si fiica lui Dumnezeu, pentru ca de El le era daruita si Lui Ii era incredintata la templu si, mai mult, ea avea sa nasca in aceasta lume pe Fiul lui Dumnezeu.

Fericita zi in viata ei a fost intrarea sa in templu, fericita zi in viata parintilor ei, fericita zi in viata Bisericii lui Hristos, fericita zi in viata noastra, a crestinilor! Fecioara era dusa la templu pentru a vietui in evlavia...