Veniti sa ne alipim de Domnu! printr-un legamant vesnic care sa nu fie uitat niciodata! (Ier 50, 5) Scumpul meu, tu nu traiesti decat o data, o singura data pe acest pamant. Timpul tau este, prin urmare, nespus de pretios. O, daca ai sti sa tragi cel mai mare avantaj din el! La batranete, []Veniti sa ne alipim de Domnu! printr-un legamant vesnic care sa nu fie uitat niciodata! (Ier 50, 5)Scumpul meu, tu nu traiesti decat o data, o singura data pe acest pamant. Timpul tau este, prin urmare, nespus de pretios. O, daca ai sti sa tragi cel mai mare avantaj din el! La batranete, s-ar putea sa nu mai ai nici ochi de citit, nici minte ca sa intelegi sau maini ca sa scrii. Dar, s-ar putea ca intr-o clipa sa revina Iisus Hristos si sa nu mai ajungi nici acele neajunsuri ale varstei.

Regele Solomon doreste in acest sens sa ne previna, spunand: Adu-ti aminte de Facatorul tau in zilele tineretii tale, pana nu vin zilele cele rele (Ecles 12, l).

Dragul meu, poate nu ai ajuns de tanar la o cunostinta profunda a lui Dumnezeu prin sfant Cuvantul Sau, ca sa apuci adevarata cale si viata (In 14, 6). Trebuie sa stim ca modul de gandire al acestei lumi ce ne inconjoara se afla in totala contradictie cu voia si planurile lui Dumnezeu, Care ne avertizeaza: Gandurile Mele nu sunt gandurile voastre si caile voastre nu sunt caile Mele (Is 55, 8-9). Pretutindeni adevarul este amestecat cu minciuna. Falsele valori sunt scoase in evidenta si aproape fara sa realizam, din ce vedem, citim si auzim, ajungem murdariti, contaminati de flagelul numit pacat, a carui repercusiune lasa urme adanci in mentalitatea si comportamentul semenilor nostri.

Dumnezeu ne lasa liberi, dar ne avertizeaza asupra modului cum tebuie sa ocolim ispitele presarate in cale de satan: Nimic nu trebuie sa puna stapanire pe mine conchide Sfantul Apostol Pavel (I Cor 6, 12).

Cat de mult doreste Dumnezeu ca tot omul sa realizeze faptul ca are numai o viata si ca ea ne aluneca deja printre degete. Fratele Traian Dorz doreste a ne destepta spunand: O viata ai, o scurta si unica viata / si orice-apus de soare ii poate fi hotar .

Poate mai intarzii pe calea cea lata a lumii in compania celor multi care ignora limitele impuse de principiile...