Nimeni nu s-a nascut sa ramana copil mic. i, desigur, nimeni nu doreste sa ramana copil, sa nu mai creasca. Caci tot ceea ce are viata doreste si tinde sa ajunga la desavarsire. Asa e si cu cel nascut din nou. El nu poate si nu trebuie sa ramana la inceputurile slabe, la starea de []Nimeni nu s-a nascut sa ramana copil mic. i, desigur, nimeni nu doreste sa ramana copil, sa nu mai creasca. Caci tot ceea ce are viata doreste si tinde sa ajunga la desavarsire.

Asa e si cu cel nascut din nou. El nu poate si nu trebuie sa ramana la inceputurile slabe, la starea de copil . Starea pe loc inseamna dare inapoi. Ci trebuie sa creasca, pentru ca sa ajunga la starea desavarsita, la starea de om mare, la inaltimea staturii plinatatii lui Hristos .

Starea de nedesavarsire in credinta ne este aratata de Duhul Sfant ca o stare primejdioasa. El ne spune ca trebuie sa ajungem la inaltimea staturii plinatatii lui Hristos ca sa nu mai fim copii, plutind incoace si incolo, purtati de orice vant de invatatura, prin viclenia oamenilor si prin siretenia lor in mijloacele de amagire, ci credinciosi adevarului, in dragoste, sa crestem in toate privintele ca sa ajungem la Cel ce este Capul, Hristos (Efes 4, 13-16).

Pe un copil, oricine il poate insela. Pe cel ce este necrescut in credinta, orice vant de invataturi si viclenie a oamenilor, il pot abate si-l poate purta incoace si incolo , cum e purtat si valul apei sau un fulg de vant.

Ce stare trista este aceasta! Daca te-ai nascut la o viata noua, trebuie sa cresti. Te-ai nascut prin cuvantul lui Dumnezeu, prin Evanghelie (In 1, 13; I Cor 4, 15; Iacov 1, 18; I Ptr 1, 23), tot prin acest cuvant si din acest Cuvant trebuie sa te hranesti, ca sa cresti spre mantuire!Credinciosi adevarului, (in care ne-am nascut din nou) in dragoste, sa crestem in toate privintele, ca sa ajungem la Cel ce este Capul, Hristos . inta cresterii noastre sufletesti e Hristos. El, si nu altul. El este masura ce ni s-a dat, s-o ravnim si s-o ajungem (In 2, 6; 13, 15-16; I Ptr 2, 21; Filip 2, 5; Mt 11, 29).

Vrei sa cresti? Hraneste-te!Pentru ca sa cresti, trebuie sa te hranesti. Un corp nehranit se prapadeste! i un suflet care nu se hraneste, asisderea se va ofili si va muri. i moare din vina lui, fiindca masa Domnului este intinsa pentru oricine. Trebuie doar sa intinzi mana, sa iei si sa mananci.

Painea si,,apa , vinul , mierea si laptele Cuvantului lui Dumnezeu sunt astazi, mai mult ca oricand la indemana tuturor. Veniti la ape, chiar si cel ce n-are bani! Veniti si cumparati si mancati, veniti si cumparati vin si lapte, fara bani si fara plata! (Is 55, 1-2).

Iata, aceasta e Biblia, cuvantul lui Dumnezeu....