Oastea Domnului a fost trimisa de Dumnezeu, nu de un om, sa aduca in mijlocul poporului nostru aceasta dezrobire, incepand cu eu, incepand cu individul, incepand cu omul, cu sufletul, cu fiecare separat; apoi cu familiile, apoi cu intreg poporul. i binecuvantat sa fie Dumnezeu, Care a avut grija ca noi sa putem ajunge o []Oastea Domnului a fost trimisa de Dumnezeu, nu de un om, sa aduca in mijlocul poporului nostru aceasta dezrobire, incepand cu eu, incepand cu individul, incepand cu omul, cu sufletul, cu fiecare separat; apoi cu familiile, apoi cu intreg poporul. i binecuvantat sa fie Dumnezeu, Care a avut grija ca noi sa putem ajunge o astfel de stare si la un astfel de adevar.

Oastea Domnului este o minune, este un miracol, este un fenomen unic in lume. Dumnezeu S-a indurat de poporul nostru in chip asa de minunat! i, prin aceasta Lucrare, vedeti ce bucurii putem noi avea! Ce frumoase vot fi nuntile noastre, aniversarile noastre, privegherile mortilor nostri, inmormantarile noastre, revelioanele noastre, Pastele noastre, Craciunul nostru, toate sarbatorile noastre, imbinate si imbibate cu Cuvantul lui Dumnezeu, cu petrecerile acelea sfinte si frumoase pe care le-au avut inaintasii nostri din primul secol, dar pe care, o data ce au venit stapanirile pagane, ele au nimicit aceste bune obiceiuri si au strecurat in sufletele noastre obiceiurile lor paganesti, degradante, murdare, necredincioase, intinand tot ce a fost curat si frumos in sufletul nostru de la inceput. Acum Dumnezeu a facut aceasta revelatie ca o nastere din nou a intregului nostru popor. Priviti ce frumoase sunt fetele tinerilor nostri, fetele tinerelor noastre! Ce frumosi sunt mirii nostri impodobiti cu sfintenia si cu credinta! Ce frumoase sunt aceste nunti, unice in istoria tuturor popoarelor! Nimeni nu mai are asa sarbatori frumoase. i noua Dumnezeu ni le-a daruit in aceasta Lucrare. i cat de aproape simte sufletul poporului nostru caldura dragostei lui Dumnezeu aratata lui prin toate aceste binecuvantari!De aceea, alipiti-va de aceasta Lucrare. Hotarati-va pentru Domnul! Caci atunci ascultati glasul parintilor nostri, nu numai glasul lui Hristos si glasul apostolilor Sai. Ci acest glas sfant, multiplicat si raspandit prin cronicarii nostri, prin inaintasii nostri, ajuns pana la noi, marturisindu-ne testamentul cel sfant al lui Hristos lasat lor de inaintasii lor si lasat noua de inaintasii nostri.

Alipiti-va de Dumnezeu! E o binecuvantare cum nu se poate mai mare aceasta Lucrare a lui Dumnezeu. Sufletul poporului nostru simte salvarea lui prin aceasta Lucrare. Oameni de raspundere din poporul nostru au ajuns sa se convinga ca singura salvare a poporului nostru si a credintei noastre este in aceasta Lucrare care face o renastere duhovniceasca si evanghelica in via ta noastra, incepand cu individul. Acesta este omul cel nou pe care-l preconizeaza toti acei care voiesc...