Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: Pune-ti in randuiala casa, caci vei muri si nu vei mai trai (Isaia 38, 1). Pune-te in randuiala! Iata cel mai bun si mai potrivit cuvant de Anul Nou, pentru toti cei ce traiesc in neoranduiala, adica nu s-au intors la Dumnezeu si nu si-au intocmit viata dupa cuvantul Lui. Cuvintele []Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: Pune-ti in randuiala casa, caci vei muri si nu vei mai trai (Isaia 38, 1).

Pune-te in randuiala! Iata cel mai bun si mai potrivit cuvant de Anul Nou, pentru toti cei ce traiesc in neoranduiala, adica nu s-au intors la Dumnezeu si nu si-au intocmit viata dupa cuvantul Lui.

Cuvintele de la Isaia, amintite mai sus, au fost spuse regelui Ezechia si cuprind un indemn foarte serios pentru orice muritor.

Omule, pune-te in buna randuiala! Aranjeaza-ti treburile si socotelile! Randuieste-ti-le de plecare, caci vei face negresit o lunga calatorie. Dar afacerile si treburile tale pamantesti nu sunt cel mai insemnat lucru din viata ta, caci sufletul tau si mantuirea lui e lucrul cel mai de pret pentru oricine. Deci, cu privire la suflet, ti s-au spus cuvintele de mai sus.

Tu esti un suflet nemuritor. Iata de ce trebuie sa te pui in randuiala din buna-vreme! Mantuirea sufletului tau este o chestiune de mare pret. Tu insuti esti mai de pret decat intreaga lumea aceasta. Tu nu ai fost creat apoi pentru lume, ci pentru Dumnezeu. Si fata de El vei avea sa dai socoteala in curand.

Caci tu vei muri! Zilele locuirii tale pe...