Lupta cea buna m-am luptat, calatoria am savarsit, credinta am pazit. De acum mi s-a gatit cununa dreptatii, pe care Domnul imi va da-o in ziua aceea (II Tim 4, 7-8). Credinta noastra invata, fara vreo umbra de indoiala, de dubiu, ca harul lui Dumnezeu, lucrand cu vointa noastra lucrare ce se numeste sinergie []Lupta cea buna m-am luptat, calatoria am savarsit, credinta am pazit. De acum mi s-a gatit cununa dreptatii, pe care Domnul imi va da-o in ziua aceea (II Tim 4, 7-8).

Credinta noastra invata, fara vreo umbra de indoiala, de dubiu, ca harul lui Dumnezeu, lucrand cu vointa noastra lucrare ce se numeste sinergie face posibila transfigurarea noastra si a fiintelor umane. Unii oameni nu isi doresc numai o viata de lux sau confort, ci vor un sens pentru viata lor. Daca, in timpul in care traiesc, cultura in care vietuiesc nu le pot oferi sensuri durabile si marete, atunci ei vor alege sa fie ghidati de sensuri triviale, lipsite de profunzime. Ei vor recurge la aceste alegeri, tocmai ca nu gasesc niciun sens intr-o societate pierduta si debusolata.

Spunea cineva odata: Viata trebuie sa continue. Doar ca am uitat de ce . Unii nu stiu cine sunt ei, nici incotro merg. Asa ca simt ca viata este fara directie, irationala, fara sens. Aceasta este problema fiintelor umane: nu au niciun sens, niciun plan, niciun scop!Insa ce frumos ne spune astazi Sfantul Apostol Pavel: Lupta cea buna m-am luptat, calatoria am savarsit, credinta am pazit (II Tim 4, 7). Viziunea lui inalta, sublima de a privi viata. Locul unde se poate gasi scop pentru vietile noastre de altfel, singurul loc adevarat este inca la picioarele lui Iisus, acolo unde L-a gasit marele Apostol. Dupa intalnirea cu Hristos, noi stim ca viata are un plan tainic, care trebuie indeplinit pentru un anumit scop. Viata este o misiune.

In Vechiul Testament, gasim ca trebuie sa devenim...