SUNT MULTE FELURI de sfredele. Iata, in chipul de alaturi, noua feluri. Unele sfredelesc lemnul, altele piatra, altele pamantul, altele metalul. Sunt de mare folos, dar pot fi si de mare paguba. Cu un sfredel mic poti gauri si goli un butoi intreg. Cu un sfredel mic poti gauri si ineca o corabie intreaga. Astfel []SUNT MULTE FELURI de sfredele. Iata, in chipul de alaturi, noua feluri. Unele sfredelesc lemnul, altele piatra, altele pamantul, altele metalul.

Sunt de mare folos, dar pot fi si de mare paguba. Cu un sfredel mic poti gauri si goli un butoi intreg. Cu un sfredel mic poti gauri si ineca o corabie intreaga.

Astfel de sfredele sufletesti are si diavolul. De corabia vietii noastre, de regula, satan se apropie cu un sfredel mic. Oare, a zis Dumnezeu cu adevarat sa nu mancati din toti pomii raiului? (Facere 3,1) 1-a intrebat diavolul pe Adam, in Gradina Edenului.

Oare nu era si aceasta intrebare un sfredel mic, sfredelul indoielii?,,Oare, zau, parinte, sa fie rai si iad in cealalta lume? m-a intrebat odata un om din popor. Oare nu era si aceasta intrebare un sfredel cu care diavolul incepuse a gauri corabia vietii intrebatorului?Diavolul ataca intotdeauna corabia vietii mai intai cu sfredelul cel mic al indoielii, iar, daca nu astupi aceasta gaura, diavolul ia in mana un sfredel mai mare, pana cand, pe urma, corabia se scufunda. i, oare, cel dintai pahar de bautura nu este si el un mic sfredel al diavolului, cu care, pe urma, diavolul cufunda in ticalosie si pierzare o viata de om?Ah, ce misel mare e diavolul si cat de putin umbla oamenii sa se fereasca de miseliile lui!Pr. Iosif Trifa