1 Noi insine ne miram adeseori zicind cu durere: Vai cat de rau este omul, cat de rea este lumea, cat de nelegiuiti sint oamenii Si ata este. Dar nu ne miram mai degraba si nu spunem: O, cat de Bun, cat de nemarginit de Bun, cat de neinteles de Bun este Dumnezeu Care cu toate []1 Noi insine ne miram adeseori zicind cu durere: Vai cat de rau este omul, cat de rea este lumea, cat de nelegiuiti sint oameniiSi ata este.

Dar nu ne miram mai degraba si nu spunem: O, cat de Bun, cat de nemarginit de Bun, cat de neinteles de Bun este Dumnezeu Care cu toate ca lumea e asa rea, ca oamenii sunt atat de nelegiuiti Dumnezeu totusi ii rabda, Si totusi le da, Lui totusi Ii este mila, El totusi ii iubeste.

Intr-adevar cat de mare este Bunatatea lui Dumnezeu2 Aceasta este uimirea si aici sta toata taina dragostei celei nespus de mari a lui Dumnezeu: Bunatatea Lui.

Pentru acesti nelegiuiti a murit Hristos spre a-i izbavi nu numai de sub blestemul pacatului mostenit prin firea lor omeneasca de la Adam, intaiul lor parinte cazut Ci si de sub blestemul propriului lor pacat, savarsit de fiecare om, din propria lui vointa, ca act al propriei sale neascultari de porunca Dumnezeului sau3 Jertfa Mantuitorului cuprinde in Sine nu numai Pretul mantuirii lumii intregi ci si pretul mantuirii fiecarui suflet omenesc in parte.

Si de aceea trebuie ca Jertfa Aceasta s-O primeasca toata omenirea ca singurul Pret al Rascumpararii...