Il percep pe fr. Ioan Marini un om cu sufletul cald, extrem de cald, parca desprins de undeva din filele Patericului. Citind despre el si ascultand marturiile evocate la adunarea de comemorare iti dai seama de faptul ca el ardea pentru ceilalti, ii cauta pe ceilalti si nu putea sta fara sa-i ajute pe ceilalti. []Il percep pe fr. Ioan Marini un om cu sufletul cald, extrem de cald, parca desprins de undeva din filele Patericului. Citind despre el si ascultand marturiile evocate la adunarea de comemorare iti dai seama de faptul ca el ardea pentru ceilalti, ii cauta pe ceilalti si nu putea sta fara sa-i ajute pe ceilalti. Efectiv intrecea Cuvantul Scripturi, adica iubea aproapele mai presus de sine insusi. Pentru el nimic, pentru ceilalti totul si asta chiar si atunci cand era internat la sanatoriu sau la inchisoare.

Cu siguranta fr. Marini e genul de om pe care ne-am dori fiecare sa il intalnim atunci cand avem o problema, o suparare, un necaz De ce? Pentru ca se punea pe sine in rezolvarea problemei semenului sau, de parca el ar fi cel in cauza.

Ce viata de sfintenie a putut trai fr. Marini in mijlocul semenilor! Ce oameni sfinti a avut aceasta Lucrare!Daca as fi si eu asa, daca am fi toti asa, suflete pline de caldura pentru semenii nostri, cu totul altfel ar fi lumea in care traim ..

Pr. Florin Miholca