As vrea acum sa amintesc un alt moment. Un moment sarbatoresc care, la fel, pregateste sufletul nostru si sufletele noastre pentru sarbatoarea cea mare a Nuntii cu Hristos, caci toate acestea intelesul acesta il au si telul acesta, si scopul acesta il au: de a ne curati, de a ne sfinti, de a ne desavarsi []As vrea acum sa amintesc un alt moment. Un moment sarbatoresc care, la fel, pregateste sufletul nostru si sufletele noastre pentru sarbatoarea cea mare a Nuntii cu Hristos, caci toate acestea intelesul acesta il au si telul acesta, si scopul acesta il au: de a ne curati, de a ne sfinti, de a ne desavarsi pe noi si ca individ, si ca adunare, si ca Lucrare, si ca popor, si ca Biserica, pentru venirea si pentru unirea desavarsita a noastra cu Hristos pentru vecii vecilor. Toate sarbatorile sunt in vederea pregatirii praznicului minunat al Pastilor. Toate evenimentele petrecute in istorie sunt niste trepte care vor sa ne urce pe noi spre evenimentul cel unic si vesnic al unirii cu Hristos, al coborarii Lui, al intampinarii Lui.

Un lucru nespus de frumos se vorbeste in Cuvantul lui Dumnezeu si in Pilda cu cele zece fecioare, si in Intaia Epistola catre Tesaloniceni, la capitolul 4, unde se vorbeste despre intampinarea Domnului. La Matei capitolul 25 se spune: La miezul noptii s-a facut o strigare mare: Iata Mirele, iesiti in intampinarea Lui! . In Epistola catre Tesaloniceni, Sfantul Pavel spune: Noi, cei care vom fi vii, nu vom lua-o inaintea celor adormiti. Ca Insusi Domnul, cu glasul de arhanghel, va suna si cei morti in Domnul vor invia. i astfel noi si cei morti in Domnul vom fi rapiti si-L vom intampina pe Domnul in vazduh .

E un lucru foarte insemnat gandul acesta de a intampina pe Domnul. Dintr-o astfel de porunca si dintr-un astfel de indemn, de a fi gata sa intampinam totdeauna voia lui Dumnezeu, fiinteaza valoarea sufletului nostru de credincios. Cand este vorba de o initiativa buna, cand este vorba de un lucru frumos, cand este vorba de o porunca a Domnului, noi nu trebuie sa stam nepasatori si sa asteptam ca acest lucru sa vina pana la noi. Noi trebuie sa iesim in intampinarea lui cu initiativa noastra, cu dorinta noastra, cu vointa noastra, cu harnicia noastra frumoasa, cu dorinta noastra sincera de-a ajuta atunci cu o clipa mai devreme, cu un ceas mai devreme realizarea acestui gand. E un gand frumos acesta ca noi totdeauna sa iesim in intampinarea Domnului; sau in intampinarea unui gand, sau in intampinarea binefacerii, sau in intampinarea implinirii Cuvantului lui Dumnezeu sub orice forma. In aceasta se vede dragostea noastra fata de...