21 martie, Ziua Internationala a Poeziei Eu n-am vrut sa scriu versuri, poeme si cantarice gadila urechea si inima o-nmoaie,ci-am vrut sa rup zavoare, am vrut sa sparg cararispre cer si libertate, din iad si din noroaie. Am vrut sa-mbrac ostire cu numar nesfarsit,din fiecare carte sa-mi plece o coloanade luptatori cu suflet si brat []21 martie, Ziua Internationala a Poeziei Eu n-am vrut sa scriu versuri, poeme si cantarice gadila urechea si inima o-nmoaie,ci-am vrut sa rup zavoare, am vrut sa sparg cararispre cer si libertate, din iad si din noroaie.

Am vrut sa-mbrac ostire cu numar nesfarsit,din fiecare carte sa-mi plece o coloanade luptatori cu suflet si brat nebiruit,pornind sa sparga inca o linie dusmana.

Din orice gand sa-mi iasa o sabie tintindin cuib viclean de sarpe, in inima de iudasi-n mana de satana ce umbla uneltindsa fure munca celui ce plange si asuda.

N-am vrut sa strig cuvinte, ci-am vrut sa trag sagetiputernice si multe cu negresita tinta,am vrut sa sun alarme, am vrut sa rup peceti,am vrut sa-mpiedic raul sa fure si sa minta.

Cantarea-i numai forma sub care-mi ies plecandostasii-acestei lupte de-un suflet si-o credinta,ce, oricati sunt, sa mearga coloana, rand pe rand,sa lupte-n orice parte spre-aceeasi biruinta.

O, dragi cantari a mele, plecati cum v-am doritin linii largi de lupta pe-ntins din zare-n zaresi nu mai stati din drumul viteaz si stralucitdecat cand o sa sune Cereasca Incetare.

Luptati sa nu ajungeti in mana la vrajmassi-ajunse, nu-i dati sprijin in lupta lui vicleana;pastrati-va si scutul, si spada de ostas,naltand Solia Sfanta si-n tabara dusmana.

Plecati-mi, randuri sfinte, mai multe, an cu an,mai indraznet, mai sigur, mai ager in miscare,cu fiece sageata sa-nfrangeti un dusman.

Asa sa va gaseasca Hristos, pe fiecare!Traian Dorz