Sub mana tunzatorului si noi trebuie sa stam ca o oaie fara de glas. Sa ne predam tunsului Intocmai ca o oaie pe care o ia tunzatorul si ii tunde toata lana, asa face si Domnul cu copiii Lui: ii tunde, luandu-le toate placerile din lumea aceasta si trecandu-i prin incercari si suferinte. De []Sub mana tunzatorului si noi trebuie sa stam ca o oaie fara de glas. Sa ne predam tunsului Intocmai ca o oaie pe care o ia tunzatorul si ii tunde toata lana, asa face si Domnul cu copiii Lui: ii tunde, luandu-le toate placerile din lumea aceasta si trecandu-i prin incercari si suferinte. De cate ori vine randul nostru la aceasta operatie a tunsului, noi sa ne supunem, asa cum S-a supus El: ca o oaie fara de glas inaintea celor ce o tund Mi-e teama insa ca noi ne deschidem prea tare gura cand soseste acel timp.

Mai intai ganditi-va ca o oaie rasplateste grija si osteneala stapanului prin faptul ca e tunsa, ca isi da lana ei. Ne da si carne, cand este taiata, insa, cat timp traieste, unica plata pe care oaia o da pastorului este lana si laptele. i noi trebuie sa rasplatim grija Pastorului nostru cel Bun. Iar rasplata noastra este aceasta umila si slaba: sa ne predam tunsului, sa suferim cand El ne cheama la suferinta.

Incercarile sunt foarfeca Pastorului nostru. Suferinta e timpul tunsului.

In timpul acestui tuns daca-l intelegem noi suntem niste bune oi ale lui Hristos si cu bucurie suferim, zicand: Eu ma supun, o Doamne, ca Tu sa iei de la mine totul si sa faci cu mine ce vrei, caci eu nu mai sunt al meu, ci sunt al Tau, rascumparat de Tine cu un pret scump.

Preot Iosif Trifa / CA O OAIE FARA DE GLAS (Isaia 53, 7) Cateva invataturi luate din asemanarea cu oile Editura Oastea Domnului , Sibiu 2001