In vedeniile sale, Evanghelistul Ioan a vazut pe Preacurata in slavile vietii ceresti: i semn mare s-a aratat pe cer: femeie invaluita in soare si luna sub picioarele ei si pe capul ei cununa cu doisprezece stele (Apoc 12, 1). Iar Psalmistul David, asisderea, chipul Preacuratei l-a vazut in Psalmul 44: Inainte a statut Imparateasa []In vedeniile sale, Evanghelistul Ioan a vazut pe Preacurata in slavile vietii ceresti: i semn mare s-a aratat pe cer: femeie invaluita in soare si luna sub picioarele ei si pe capul ei cununa cu doisprezece stele (Apoc 12, 1). Iar Psalmistul David, asisderea, chipul Preacuratei l-a vazut in Psalmul 44: Inainte a statut Imparateasa de-a dreapta Ta, in haina aurita imbracata impodobita (Ps 44, 11).

Peste tot, cultul Maicii Domnului isi are temeiul lui in Biblie; isi are temeiul lui biblic. Gresesc sectarii care resping cultul Maicii Domnului, spunand ca nu isi are temeiul in Biblie. Dar gresesc, de alta parte, si acei care umbla sa apere acest cult cu fel de fel de istorisiri si ocoseli omenesti, cum face si par. Mota prin Lumina Satelor .

Cultul Maicii Domnului este aratat lamurit in Biblie si el se poate oricand apara si sustine prin Cuvantul lui Dumnezeu. Insasi Preacurata arata acest cult prin cuvintele de la Luca: Iata, de acum ma vor ferici toate neamurile (Lc 1, 48).

Biserica noastra invata ca Maica Domnului mijloceste si ea pentru noi la Fiul Sau prin rugaciunile ei. Despre aceste rugaciuni mijlocitoare ale Maicii Domnului a scris asa de frumos vestitul predicator ortodox Ilie Miniat, folosind locul de la III Regi capitolul 2, cand Betseba, mama imparatului Solomon, s-a dus la imparatul sa-i vorbeasca pentru Adonia, imparatul s-a sculat sa o intampine, s-a inchinat inaintea ei si a sezut pe scaunul sau de domnie. Au pus un scaun pentru mama imparatului si ea a sezut de-a dreapta lui. Apoi mama lui i-a zis: Am sa-ti fac o mica rugaminte; sa ma asculti ; si imparatul i-a zis: Cere, maica mea, si te voi asculta (III Regi 2, 13-20).

Asemenea a facut Preainaltul Dumnezeu cu Preasfanta Fecioara cand s-a mutat aceasta de pe pamant la cer si a intrat in palatele dumnezeiestii slave. A pus-o sa sada de-a dreapta Lui precum mai inainte a grait aceasta Duhul Sfant prin gura lui David: Statut-a Imparateasa de-a dreapta Ta .

Acolo se arata zicand catre Dansa: Cere, Maica mea, si Eu te voi asculta Tu esti Maica, Eu sunt Fiu. Cu dreptate este a cinsti Fiul pe Maica Sunt Dumnezeu, sunt si Fiu. Ca un Dumnezeu, iti daruiesc slava Mea; ca un Fiu, iti dau inima Mea. Cere deci, Maica Mea,...