In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Invatatorule, toata noaptea ne-am trudit, si n-am prins nimic. Dar la cuvantul Tau vom arunca mrejele. (Din Sfanta Evanghelie de astazi) Iubitii mei! Cand va vad insetati dupa Cuvantul lui Dumnezeu si cand vad ca Hristos coboara peste noi, as dori sa nu va []In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Invatatorule, toata noaptea ne-am trudit, si n-am prins nimic. Dar la cuvantul Tau vom arunca mrejele. (Din Sfanta Evanghelie de astazi)Iubitii mei!Cand va vad insetati dupa Cuvantul lui Dumnezeu si cand vad ca Hristos coboara peste noi, as dori sa nu va indreptati privirile spre noi. Suntem doar niste vase de lut si noi, de care Se foloseste Hristos. Ridicati-va privirile spre Hristos, Care este in mijlocul nostru, ca sa puteti intelege ce vrea sa ne spuna si ce are de gand sa faca cu noi.

Iubitii mei, Dumnezeu ne-a daruit in ziua aceasta harul acesta. Vor fi martori si mortii din morminte [impotriva] tuturor celor ce nu vor sti pretui prezenta lui Dumnezeu astazi aci [peste] multimea adunata sa asculte Cuvantul lui Dumnezeu.

Iubitii mei, Dumnezeu ne-a ales si pe noi si ne-a facut pescari de oameni. De atunci, de mult, de cand, cazuti si prabusiti la picioarele Crucii, cand Hristos a venit si in casa noastra, am zis: Doamne, iesi de la noi, ca suntem oameni pacatosi . Atunci cand cu sinceritate am marturisit: Doamne, sunt un pacatos! Sunt cel mai pacatos om de pe pamant! Primeste-ma , atunci Iisus Hristos, Mantuitorul lumii, ne-a dat cel mai mare drept, prin credinta si prin puterea harului Sau, de a ne numi si de-a ne face copii ai lui Dumnezeu, nascuti nu din sange, nici din carne, nici din firea vreunui om, ci din Dumnezeu. i de-atunci ne-a spus: Duceti-va si voi, de-acum sunteti pescari de oameni .

E grea slujba aceasta, dragii mei, sa fii pescar de oameni. E grea slujba sa chemi sufletele la Dumnezeu. Cand parca toata firea trage spre pamant, e asa de greu si-i asa de mare raspundere sa vorbesti in Numele lui Hristos. Adesea ma gandesc la Mantuitorul cand a spus: Tatal Care M-a trimis M-a invatat ce sa spun si cum trebuie sa vorbesc . Noi suntem vase slabe si adesea poate gresim si in ce spunem, si cum vorbim in Numele lui Hristos, in Numele Fiului lui Dumnezeu.

Acelasi cuvant care i-a cercetat pe apostoli in vremea lor, acelasi cuvant care i-a spus Sfantului Petru: Arunca-ti mreaja de-a dreapta corabiei (desi se trudise toata noaptea), acelasi cuvant ne urmareste si pe noi, chiar daca toata viata si in toata noaptea lumii acesteia aruncam mereu mrejele sa pescuim pentru Dumnezeu. Totusi, la Cuvantul lui Dumnezeu care ne invata sa staruim, sa nu stam, vrem sa aruncam si noi mreaja lui Dumnezeu, care prinde tot felul de peste pentru Dumnezeu.

Iubitii mei, sa nu trecem usor peste harul care ni s-a facut in ziua aceasta! Sa ne gandim la Jertfa de pe Cruce, a Mantuitorului, unde s-a pus temelia mantuirii noastre. Sa ne gandim la toata pregatirea ce-a facut-o Mantuitorul pe pamant mai inainte de acestea. A propovaduit Evanghelia apostolilor. Apostolii au scris-o, au propovaduit-o si unul dintre apostolii Domnului a venit chiar pana in pamantul tarii noastre, in Dobrogea, sa propovaduiasca acest Cuvant al lui Dumnezeu. Cuvantul acesta a ramas scris apoi in Sfintele Evanghelii si ne-a fost incredintat noua sa-l propovaduim. Este acelasi cuvant pe care l-a rostit atunci Iisus Hristos. Cuvantul aceleiasi Evanghelii pe care noi, crestini fiind si nascuti crestini, popor crestin, trebuie sa-l primim in inima noastra, pe acest Sfant Cuvant al lui Dumnezeu; pentru ca, primindu-l, sa putem deveni sau sa putem si noi sa fim in mreaja Mantuitorului nostru Iisus Hristos pesti buni. Pentru ca atunci cand va fi alegerea, sa nu cumva sa fim aruncati deoparte.

Iubitii mei, in Numele Domnului Iisus Hristos va rog: priviti spre Crucea insangerata a Mantuitorului. Priviti! Numai singura Crucea Domnului ne poate mantui. Jertfa si Crucea Domnului ne poate mantui sufletele noastre. Atunci cand vom cadea zdrobiti la picioarele Lui, dupa ce vom fi ascultat Cuvantul Evangheliei Lui si dupa ce, recunoscandu-ne [pacatele], vom intra in taina stabilita de veacuri in Biserica noastra, in Taina Pocaintei, in Taina Marturisirii, de-abia atunci, cazuti la picioarele Mantuitorului, strigand din adancul inimii ca cel mai bolnav om de pe fata pamantului dupa doctor (asa sa strigam catre Mantuitorul), atunci El va veni si-ti va zice: Iarta-ti-se pacatele tale . Sa cugetam fiecare la noi insine.

Am simtit momentul iertarii lui Hristos atunci. Daca Hristos S-a apropiat de noi cu...