din vorbirea si rugaciunea fratelui Traian Dorz la nunta de la Torcesti 29 iulie 1984 Pentru o minune mare iti trebuie o credinta mare. Pentru o minune mica poate ca se mai poate si cu o credinta mica; dar minunea mantuirii sufletului, minunea vindecarii slabanogiei, minunea curatirii de lepra pacatului, minunea capatarii vederii noi []din vorbirea si rugaciunea fratelui Traian Dorz la nunta de la Torcesti 29 iulie 1984Pentru o minune mare iti trebuie o credinta mare. Pentru o minune mica poate ca se mai poate si cu o credinta mica; dar minunea mantuirii sufletului, minunea vindecarii slabanogiei, minunea curatirii de lepra pacatului, minunea capatarii vederii noi care te orienteaza spre mantuirea lui Dumnezeu nu se capata fara o credinta mare. i aceasta credinta mare trebuie sa faca cel dintai pas: nasterea din nou.

Mantuitorul a spus: Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, aceluia ii spun ce trebuie sa faca. Cel dintai lucru este sa se lepede de sine, sa-si ia crucea lui in fiecare zi si sa Ma urmeze. i unde voi fi Eu, acolo va fi si ucenicul Meu .

Deci, cel dintai lucru pe care il cere Domnul este lepadarea de sine, adica nasterea din nou. Omul cel vechi trebuie sa se prabuseasca la picioarele Domnului. Omul cel orb in pacate, cel surd in neascultare, cel inghetat si mort in felul desert de faradelege in care se traieste obisnuit in pacatul lumesc, acela trebuie sa moara si sa se nasca un om nou, care v-a fi vrednic pentru Imparatia...