Hotararea de a ma preda Domnului Intr-o dupa-masa, stand pe pat in celula mea, deodata am fost impins de o forta puternica, nevazuta si am fost indem nat sa ma duc la fratele Marini, sa ma predau Domnului. Nu mai puteam ramane in starea aceasta, cu pacatele neiertate. Ele apasau asupra constiintei mele ca un munte []Hotararea de a ma preda DomnuluiIntr-o dupa-masa, stand pe pat in celula mea, deodata am fost impins de o forta puternica, nevazuta si am fost indem nat sa ma duc la fratele Marini, sa ma predau Domnului. Nu mai puteam ramane in starea aceasta, cu pacatele neiertate. Ele apasau asupra constiintei mele ca un munte de fier, pe care nu-l mai puteam suporta.

Cand am intrat in celula, am vazut pe fratele Marini citind in Biblie, cu fata lui blanda, cum era el, care-mi in spira pace si liniste, pe care eu nu le aveam.

M-am asezat langa el si am inceput sa-i marturisesc gan dul si dorinta care m-au dus la el, sa ma predau Dom nului, dar nu stiu cum sa fac lucrul acesta. Iar el mi-a raspuns: Foarte simplu, domnule doctor! Pentru acest lucru nu trebuie cine stie ce forma sau dogma sa fie indeplinita. Ne asezam amandoi pe genunchi in fata Domnului. Dum neata sa te rogi Domnului asa cum stii, sa-ti marturisesti pacatele inaintea Lui, sa-I ceri iertare pentru ele i Domnul, Care este bun si Care a venit tocmai pentru aceasta, ca sa ridice pacatele noastre, te va ierta asa cum a iertat pe toti pacatosii care au venit la El. El n-a scos pe nimeni afara niciodata. Te va ierta si pe dumneata si-ti va da pacea Lui, care intrece orice pricepere omeneasca, iti va da linistea sufleteasca de care ai nevoie si bucuria mantuirii despre care spui ca nu le ai acum.

Atunci am cazut in genunchi inaintea Domnului cu greutatea pacatelor mele, pe care mi le-am marturisit cu adanca durere in hohote de plans. Am lepadat tot trecutul meu si am cerut dezlegare de la Dumnezeu de apasarea pacatului, dupa care am cerut Domnului iertare de tot trecutul meu pacatos si sa ma primeasca si pe mine in ceata copiilor Sai.

Fratele Marini s-a rugat si el, cerand binecuvantarea Domnului asupra mea si asupra vietii mele de aici inainte.

In timp ce fratele Marini se ruga, am simtit cum venea asupra mea o fericire nemaipomenita, care-mi inunda sufle-tul de pace, de liniste si de bucurie cereasca.

Dupa ce ne-am sculat de la rugaciune, fratele Marini m-a imbratisat si m-a sarutat, zicandu-mi: Dumnezeu sa te primeasca, fratele meu iubit!Aceasta a fost clipa nasterii mele din nou, a nasterii mele de Sus, din Dumnezeu. Ajuns in celula mea, cei doisprezece tovarasi ai mei m-au cunoscut ca sunt intr-o stare deosebita.

Inainte de culcare, am fost indemnat de Domnul sa ma rog. i, pentru prima data in viata mea, am ingenuncheat langa pat si m-am rugat in public, insa nu cu glas tare.

Dupa ce m-am asezat in pat, am continuat sa ma rog, pana am adormit. In somn, parca eram intr-un leagan care ma alinta si parca ingerii ma leganau Ma simteam asa de fericit cum n-am mai fost niciodata in viata mea. Somnul imi era dulce si...